صفر تا صد مهاجرت به آلمان
اگر میخواهید بدانید سریعترین راه مهاجرت به آلمان چیست و برای مهاجرت به آلمان باید از کجا شروع کنید، با ما همراه باشید. مهاجرت به آلمان متقاضیان زیادی دارد اما خیلی از این افراد راههای متنوع رسیدن به کشور آلمان را نمیشناسند. در این مطلب صفر تا صد مهاجرت به آلمان، بهترین روشهای مهاجرت به این کشور، سریعترین راه مهاجرت به آلمان، شرایط، هزینهها و مشکلات مهاجرت به آلمان را بررسی خواهیم کرد
کشور توسعهیافته آلمان چهارمین اقتصاد برتر جهان را دارد و در میان کشورهای اروپایی رتبه یک اقتصاد را به خود اختصاص میدهد.
شاخصهای استاندارد کیفیت زندگی شامل ثروت، اشتغال، سلامت جسمی و روانی، تحصیلات، تفریح و اوقات فراغت، امنیت و آزادی میشود. طبق گزارشهای رسمی سال ۲۰۲۲، آلمان با رتبه ۷، در میان ۱۰ کشور برتر از لحاظ شاخصهای کیفیت زندگی قرار دارد.
اگر به زبان آلمانی مسلط باشید، میتوانید رایگان در دانشگاههای این کشور درس بخوانید و مدرک بگیرید. اما اگر با زبان آلمانی به میزان کافی آشنایی ندارید، دولت آلمان باز هم راهی پیش پایتان میگذارد. شما به عنوان یک دانشجوی خارجی میتوانید با هزینهای اندک، دوره یادگیری زبان آلمانی را در دانشگاه بگذرانید و سپس سراغ واحدهای درسی بروید.
آلمان برای حفظ رونق اقتصادی خود، سالانه به ۴۰۰ هزار مهاجر متخصص و ماهر نیاز دارد. از همین رو فرصتهای شغلی فراوانی برای مهاجران در این کشور فراهم است و دولت آلمان از ورود نیروی کار خارجی به کشور استقبال میکند.
این چهار دلیل به اندازه کافی وسوسهکننده به نظر میرسند تا هر کسی چمدانهایش را ببندد و به سوی آلمان راهی شود. اما آیا مهاجرت به آلمان به همه افراد توصیه میشود؟ قطعا خیر. اگر میخواهید بدانید مهاجرت به آلمان برای شما مناسب است یا نه و راحتترین راه مهاجرت به آلمان برای شما چیست، بخش بعدی را از دست ندهید.
آیا من میتوانم به آلمان مهاجرت کنم؟
با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید
برای مهاجرت به آلمان راههای مختلفی وجود دارد که متداولترین آنها را میتوان در ۴ دسته معرفی کرد
آلمان سالانه به ۴۰۰ هزار مهاجر متخصص و ماهر نیاز دارد. درنتیجه فرصتهای شغلی فراوانی برای مهاجران در این کشور فراهم است.
مهاجرت تحصیلی به آلمان آسانترین روش مهاجرت به این کشور است. با مدرک زبان آلمانی، میتوانید رایگان در این کشور تحصیل کنید.
یکی از راههای مهاجرت به آلمان، دریافت ویزای کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار و ثبت شرکت در این کشور است.
ازدواج رسمی و قانونی با شخصی که اقامت دائم یا تابعیت آلمان را داشته باشد، میتواند شرایط مهاجرت شما به آلمان را فراهم کند.
پناهندگی یک مسیر پرخطر است اما اگر جان افراد در خطر باشد، آلمان در کشور خود را به روی آنها باز میکند و حامی پناهجویان است.
در ادامه تکتک روشهای مهاجرت به آلمان را شرح خواهیم داد تا به طور دقیقتر با هر یک از آنها آشنا شوید
چه جویای کار باشید و چه صاحب کار، چند شرط برای مهاجرت کاری آلمان وجود دارد که باید فراهم شوند: سن سابقه کار مرتبط مدرک زبان آلمانی تمکن مالی با توجه به نوع ویزای کار، برخی از این شرایط مهمترند و بعضی از اهمیت کمتری برخوردارند. اگر قصد دارید از طریق ویزای کار به آلمان مهاجرت کنید، احتمالا در یکی از این ۴ دسته قرار میگیرید:
اگر قبل از ورود به آلمان شغلی پیدا نکردید، دولت آلمان به شما ۶ ماه فرصت میدهد تا به عنوان یک کارگر ماهر در آلمان بمانید و دنبال کار بگردید. این ویزای کاری به جاب سیکر یا ویزای جستوجوی کار معروف است. اگر برای جستوجوی کار به آلمان میروید، باید مدرکی دال بر گذراندن دوره آموزش حرفهای یا مدرک دانشگاهی ارائه دهید.
اگر یک کارفرمای آلمانی به شما جابآفر یا پیشنهاد شغلی داده، نانتان در روغن است! بدون دغدغه میتوانید ویزای کاری دریافت کنید و به آلمان بروید.دریافت جابآفر به این معناست که شما در حوزه مورد نظر کارفرما دارای مدرک تحصیلی معتبر هستید یا سابقه کار خوبی دارید و به زبان آلمانی نیز مسلط هستید.
اگر کارفرمای شما در خارج از اتحادیه اروپا اقامت دارد و مایل است شما را برای کار به یک شرکت تابعه در آلمان منتقل کند، میتوانید به منظور انتقال درونشرکتی ویزا دریافت کنید.
آلمان از میان افرادی که به شکل فریلنس کار میکنند هم مهاجر میپذیرد. اگر شما در حرفهای مشغول هستید اما نه کارفرما دارید و نه کارمند، خوداشتغال محسوب میشوید. پس میتوانید درخواست مجوز کار در آلمان را بدهید و شانس خود را برای دریافت ویزای خوداشتغالی امتحان کنید.
به جرات میتوان گفت مهاجرت تحصیلی راحتترین راه مهاجرت به آلمان است. اگر شما به عنوان یک دانشجو بتوانید با سند و مدرک به دولت آلمان ثابت کنید که به مدت یک سال از پس هزینههای زندگی خود برمیآیید، بقیه مسیر مهاجرت به آلمان سرراست و کمهزینه خواهد بود. برای تحصیل در آلمان، یا زبان آلمانی یاد بگیرید یا پول خرج کنید! اگر به زبان آلمانی مسلط باشید، میتوانید بدون پرداخت هزینه از مزایای دانشگاههای دولتی آلمان بهرهمند شوید اما برای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان باید شهریه پرداخت کنید.
اگر برای تحصیل در آلمان سراغ دانشگاههای دولتی بروید، میتوانید به صورت رایگان مقاطع دانشگاهی را پشت سر بگذارید و فارغالتحصیل شوید.
شهریه دانشگاههای خصوصی تا حد زیادی به شهرت و قدمت دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی شما و شهری که در آن به دانشگاه میروید، وابسته است. شهریه دانشگاههای خصوصی آلمان در سال ۲۰۲۳ میتواند به مبلغ ۲۵ هزار یورو در سال برای مقطع کارشناسی و ۴۰ هزار یورو در سال برای مقطع کارشناسی ارشد برسد.
در دانشگاههای دولتی آلمان تدریس به زبان آلمانی انجام میشود. بدون مدرک زبان آلمانی، میتوانم ویزا بگیرم؟ اگر مدرک زبان آلمانی ندارید، بد به دلتان راه ندهید! در صورتی که بتوانید از دانشگاه پذیرش بگیرید، این امکان را دارید که در دورههای زبان آلمانی دانشگاه شرکت کنید و بعد از اینکه سطح زبان را به حد قابل قبولی رساندید، به ادامه تحصیل بپردازید. تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان در دانشگاههای خصوصی آلمان امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. اما همانطور که گفتیم برای تحصیل در این دانشگاهها باید شهریه پرداخت کنید.
1. امکان تحصیل به صورت رایگان 2. اقامت ۱۸ ماهه پس از فارغالتحصیلی برای یافت شغل مطلوب 3. وجود فرصتهای شغلی برای دانشجویان خارجی پس از فارغالتحصیلی 4. بالا بودن سطح علمی دانشگاههای آلمان 5. برخورداری از تسهیلات و تخفیفهای دانشجویی حین تحصیل
مهاجرت به آلمان از طریق سرمایهگذاری با اغلب کشورهای اروپایی متفاوت است. اگر پول دارید و میخواهید با خرید ملک یا سهام یا ایجاد سپرده بانکی، اقامت آلمان را به دست بیاورید، مسیر اشتباهی را انتخاب کردهاید.هیچ کدام از این سرمایهگذاریها منجر به اخذ اقامت آلمان نمیشوند!
در حال حاضر مطمئنترین راه برای سرمایهگذاری در آلمان به قصد دریافت اقامت، راهاندازی کسبوکار و ثبت شرکت در این کشور است.
اگر قصد راهاندازی یک شرکت در آلمان را دارید، به این معنی است که یک بیزنسپلن قوی آماده کردهاید و میخواهید سرمایه خود را وارد چرخه اقتصادی کشور آلمان کنید. با این شرایط، شما میتوانید درخواست ویزای سرمایهگذاری یا کارآفرینی دهید.
اولین قدم برای گرفتن ویزای کارآفرینی یا سرمایهگذاری در آلمان، داشتن یک بیزنسپلن جامع است. طرح شما باید تمام جزئیات را پوشش دهد و توضیح دهد که چرا و چگونه اقتصاد آلمان از تجارت شما سود میبرد. طرح کسبوکار شما توسط اتاق بازرگانی و صنعت آلمان ارزیابی خواهد شد و در صورت تایید، میتوانید برای دریافت ویزا اقدام کنید.
در سال ۲۰۲۲ حداقل سرمایه برای ثبت شرکت در آلمان ۲۵ هزار یورو تعریف شده است.
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج با شخصی که اقامت دائم یا تابعیت آلمان را داشته باشد، امکانپذیر است اما سفارت آلمان برای این نوع روش مهاجرتی مو را از ماست بیرون میکشد! نمیتوانید سفارت آلمان را دور بزنید! قوانین سختگیرانه آلمان برای مهاجرت از طریق ازدواج به این دلیل است که هیچ فردی نتواند از طریق ازدواج صوری یا موقت، راه مهاجرت را باز کند. اما اگر شما به صورت رسمی و قانونی با یک مقیم دائم یا شهروند آلمانی ازدواج کردهاید، میتوانید با ارائه مدارک خود به سفارت آلمان، مراحل مهاجرت به آلمان و اقامت در این کشور را بدون نگرانی طی کنید. شرایط مهاجرت از طریق ازدواج یادتان باشد در این روش مهاجرتی باید مدرک زبان آلمانی ارائه دهید و همسر شما مدارک لازم جهت اثبات تمکن مالی را داشته باشد. در اینجا منظور از تمکن مالی این است که فرد بتواند هزینههای خود و همسرش را در کشور آلمان پوشش دهد.
مهاجرت از طریق پناهندگی یک مسیر پرخطر است و هرگز پیشنهاد نمیشود مگر در شرایط خاص که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. آلمان پناهنده میپذیرد؟ بله. در سال ۲۰۲۱، کشور آلمان بیش از یکچهارم از درخواست های پناهندگی در اتحادیه اروپا را دریافت کرد. آلمان کنوانسیون پناهندگان ژنو را در اوایل سال ۱۹۵۱ امضا کرد و هنوز هم یکی از طرفین این توافقنامه است. کنوانسیون پناهندگان ژنو یک سند حقوقی کلیدی است و پناهنده را اینگونه تعریف میکند: «پناهنده کسی است که به خاطر ترس موجه از آزار و اذیت به دلایل نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در یک حزب سیاسی، قادر نیست یا نمیخواهد به کشور مبدا بازگردد.»
جالب است بدانید بیشترین میزان هزینه زندگی در آلمان به اجاره خانه اختصاص میباید. میزان اجاره خانه در شهرهای کوچکتر در قیاس با کلانشهرها کمتر است. با این حال در تمام شهرهای آلمان اجاره خانه و ملک بخش قابل توجهی از هزینههای زندگی را شامل میشود. برای اینکه بتوانید معیاری برای مقایسه داشته باشید، باید گفت مبلغ اجاره خانه در شهر مونیخ ۸۹/۱۱۱ درصد بیشتر از میزان اجاره خانه در تهران است.
طبیعتا هزینه زندگی در شهری همچون مونیخ از میانگین اعلامشده بیشتر خواهد بود. طبق گزارش همین سایت، هزینه زندگی یک خانواده چهار نفره در شهر مونیخ ماهیانه ۳۳۰۰ یورو (بدون اجاره خانه) برآورد میشود.
زندگی در آلمان به عنوان یک کشور اروپایی میتواند تجربهای از زندگی مدرن و با کیفیت از لحاظ شاخصهای استاندارد زندگی را مهیا کند اما قطعا مهاجرت به آلمان به همه افراد توصیه نمیشود! زندگی در هر کشوری قوانین و شرایط خاص خود را دارد که ممکن است برای شخصی مناسب باشد و برای فردی دیگر، خیر.
اگر آلمان یکی از گزینههای شما برای مهاجرت است، قبل از تصمیمگیری بهتر است مزایا و معایب زندگی در آلمان را بشناسید و بدون آگاهی قدم در راه مهاجرت به آلمان نگذارید.
جواب سوالت رو پیدا نکردی؟
شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۷ تماس بگیر تا راهنماییت کنیم:
۰۲۱-۸۸۵۱۴۵۲۸