صفر تا صد مهاجرت به عمان
مهاجرت به عمان در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. تا جایی که طبق آمار رسمی این کشور در سال ۲۰۲۱ از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت این کشور ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مهاجر بودند؛ به عبارتی حدود ۳۰ درصد از جمعیت این کشور را مهاجران تشکیل میدادند. اگر قصد مهاجرت به عمان را دارید، این مطلب برای شما نوشته شده است تا از راههای مهاجرت به این کشور و شرایط اقامت در عمان سر در بیاورید.
آیا من میتوانم به عمان مهاجرت کنم؟
با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید
مهاجرت به عمان راههای متنوعی دارد که رایجترین آنها در ۶ روش زیر خلاصه میشوند
خرید ملک، خرید سهام شرکت و اوراق قرضه دولتی رایجترین راههای مهاجرت به عمان از طریق سرمایهگذاری است.
مهاجرت به عمان از طریق کار ارزانترین روش مهاجرت به این کشور است اما معمولا دریافت جابآفر از یک کارفرمای عمانی دشوار است.
مهاجرت تحصیلی به عمان معمولا یک روش پرهزینه محسوب میشود. برای تحصیل در عمان باید به زبان عربی یا انگلیسی مسلط باشید.
ویزای تحقیقات علمی عمان یک ویزای موقت است و به افرادی تعلق میگیرد که قصد پژوهش و تحقیقات علمی در این کشور را دارند.
یکی از راههای مهاجرت به عمان، ازدواج با فردی عمانی است. پس از ۱۰ سال زندگی مشترک، میتوانید برای دریافت تابعیت عمانی اقدام کنید.
مهاجرت به عمان از طریق پناهندگی توصیه نمیشود، مگر برای افرادی که هیچ راه دیگری برای خروج از کشور خود و نجات جانشان ندارند.
در ادامه تکتک روشهای مهاجرت به عمان را شرح خواهیم داد تا به طور دقیقتر با هر یک از آنها آشنا شوید
اگر از طریق سرمایهگذاری به عمان مهاجرت کنید، بسته به میزان سرمایهتان میتوانید اقامت ۵ ساله یا ۱۰ ساله دریافت کنید که هر دوی آنها قابلیت تمدید نیز دارند. به شرط اینکه شما در طی این ۵ یا ۱۰ سال شرایط اولیه خود را حفظ کرده باشید و از لحاظ قانونی نیز کارنامهتان پاک باشد! ویزای ۱۰ ساله باید هر ۳ سال تمدید شود و اگر ویزای ۵ ساله سرمایهگذاری را دریافت کردهاید، باید هر ۲ سال برای تمدید آن اقدام کنید.
اگر میخواهید ویزای کاری عمان را بگیرید، تقریبا همه مراحل اداری کار و بخش اصلی هزینههای مهاجرت به عمان به عهده کارفرماست. کارفرما باید ویزای کار برای ورود به عمان، کارت اقامت برای ماندن در کشور و اجازه اقامت را برای نیروی کار مورد نظر خود دریافت کند. در عمان، تمام این مدارک برای کارمندانی که بین ۲۱ تا ۶۰ سال سن دارند و از یک شرکت عمانی پیشنهاد شغلی دریافت کردهاند، صادر میشود. کارفرما اسپانسر ویزا میشود و معمولا ویزاها و مجوزهای لازم را از وزارت نیروی انسانی دریافت میکند.
مدت زمان ویزای کار عمان از تاریخ ورود شما به این کشور به مدت ۲ سال اعتبار دارد. این ویزا قابل تمدید است. اگر بتوانید وضعیت شغلی خود را حفظ کنید و کارفرما همچنان به شما نیاز داشته باشد، اغلب با تمدید ویزای کار موافقت میشود.
کارمندانی که ویزای کار دارند، نباید در مدت اقامت خود بیشتر از ۶ ماه از عمان خارج شوند.
هزینه تحصیل در دانشگاههای عمان برای دانشجویان خارجی نه تنها رایگان نیست، بلکه خیلی هم ارزان نیست! مانند تمام سیستمهای آکادمیک دنیا، شهریه دانشگاههای عمان نیز با توجه به دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی متفاوت خواهد بود. به طور میانگین هزینه تحصیل در عمان میتواند بین ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار در سال متغیر باشد.
زبان آموزشی عمان عربی و انگلیسی است. دانشگاههای برتر این کشور رشتههای متنوعی را به زبان انگلیسی برای دانشجویان بینالمللی ارائه میدهند.
اگر با همسر عمانی خود ۱۰ سال در این کشور و زیر یک سقف سر کنید، میتوانید برای دریافت تابعیت عمانی اقدام کنید!
اگر موضوع اجاره خانه را کنار بگذاریم، هزینه زندگی در عمان ۳۶ درصد از ایران بیشتر است. درباره اجاره خانه باید گفت عمان تقریبا ۸ درصد از ایران گرانتر است. البته این نکته را در نظر بگیرید که این مقایسه بر اساس میانگین هزینه زندگی در کل این دو کشور است و قطعا هزینه زندگی در روستایی در عمان از هزینه زندگی در تهران کمتر خواهد بود.
شاید هنوز درباره مهاجرت به عمان سردرگم باشید. قطعا علاوه بر بررسی روشهای مهاجرت به عمان، شرایط کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید هم اهمیت دارد. در ادامه لیستی از مزایا و معایب مهاجرت به عمان را آماده کردهایم. شاید این موارد در تصمیمگیری به شما کمک کند.