ایمیگو
Mountains
hero-image

مهاجرت به آلمان

قدم‌های کوچک در راه مهاجرتتان به آلمان را، با بررسی شرایطتان توسط ایمیگو، به یک گام بلند تبدیل کنید.

هر آنچه لازم است درباره شرایط مهاجرت به آلمان بخوانید، با یک مشاوره تلفنی بدانید.

hero-image-m

رویای مهاجرت به آلمان و زندگی در آلمان را به واقعیت تبدیل کنید!

رویای مهاجرت به آلمان و زندگی در آلمان را به واقعیت تبدیل کنید!

آیا به دنبال آینده‌ای روشن‌تر و فرصت‌های بهتر هستید؟ آیا تا به حال رویای زندگی در کشوری با اقتصاد قوی، سیستم آموزشی پیشرفته و کیفیت بالای زندگی را در سر پرورانده‌اید؟ آلمان، به عنوان پنجمین کشور محبوب برای مهاجرت و فرصت‌های شغلی فراوان، مقصد ایده‌آلی برای شماست.این کشور اروپایی با بازار کار مناسب، و زیرساختهای توسعه یافته، امکان تحصیل رایگان در اروپا و چشم‌انداز روشن برای آینده، مهاجران را به سوی خود جذب می‌کند.

آیا آلمان جای خوبی برای زندگی است؟

آیا آلمان جای خوبی برای زندگی است؟

اگر به دنبال کشوری با ثبات سیاسی، جامعه چند فرهنگی و امکان پیشرفت شغلی هستید، آلمان می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. آیا می‌خواهید بدانید چگونه می‌توانید به این کشور مهاجرت کنید؟ در این مقاله، به تمام سوالات شما درباره مهاجرت به آلمان پاسخ خواهیم داد و شما را با صفر تا صد مهاجرت به آلمان، بهترین روش‌های اخذ تابعیت و اقامت آلمان، سریع‌ترین راه مهاجرت به آلمان، شرایط و مدارک مورد نیاز، هزینه‌ها و مشکلات مهاجرت به آلمان و زندگی در این کشور آشنا خواهیم کرد.

آیا من می‌توانم به آلمان مهاجرت کنم؟

اگر می‌خواهید بدانید سریع‌ترین راه مهاجرت به آلمان چیست و برای مهاجرت به آلمان باید از کجا شروع کنید، تیم حرفه‌ای مهاجرتی ایمیگو با سال‌ها تجربه در زمینه مهاجرت به آلمان، آماده است تا شما را در این مسیر همراهی کند.

ما با ارائه مشاوره تخصصی و رایگان، به شما کمک می‌کنیم تا بهترین راه برای مهاجرت به آلمان را انتخاب کنید.

برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟

برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟

لطفا عجله نکنید! قبل از اینکه کپی شناسنامه و مدارک تحصیلی و رزومه کاری‌تان را توی پوشه بگذارید و به سمت سفارت آلمان راه بیفتید، بهتر است کمی با این کشور آشنا شوید تا در میانه مسیر مهاجرت به آلمان دچار سردرگمی نشوید و قدم‌هایتان را تا رسیدن به خاک این کشور مطمئن بردارید.

فرهنگ آلمان ترکیبی جالب از سنت و مدرنیته است. با وجود اینکه اکثریت مردم آلمان مسیحی هستند، اما تعداد قابل توجهی نیز بی‌دین یا پیرو ادیان دیگر مانند اسلام هستند. آلمانی‌ها به رغم شهرتشان به عنوان مردمانی خشک و جدی، از جشن‌ها و کارناوال‌ها لذت می‌برند و به همبستگی اجتماعی اهمیت زیادی می‌دهند. یکی از ویژگی‌های جالب فرهنگ آلمان، رسم آویزان کردن وسایل گم شده به درختان است که نشان از حس مسئولیت‌پذیری و کمک به دیگران در جامعه دارد. این کشور با ترکیب سنت‌های قوی و رویکرد مدرن به زندگی، محیطی جذاب برای زندگی و کار فراهم کرده است.

نام به انگلیسی

Germany

پایتخت و بزرگترین شهر

برلین

مختصات جغرافیایی

52 درجه و 31 دقیقه شمالی 13 درجه و 23 دقیقه شرقی

زبان های رسمی

آلمانی

گروه‌های قومی

آلمانی‌ها (بیش از ۹۵ درصد از جمعیت آلمان)، ترک‌ها، ایتالیایی‌ها، یونانی‌ها و لهستانی‌ها

دین

۷۰ درصد مسیحی، ۴ درصد مسلمان و ۲۶ درصد دارای ادیان مختلف دیگر

نوع حکومت سیاسی

حکومت جمهوری پارلمانی فدرال

مساحت

357,569 کیلومتر مربع (138,058 مایل مربع)، رتبه ۶۳ جهان از نظر وسعت

موقعیت جغرافیایی

کشوری در اروپای مرکزی که از شمال بین دریای بالتیک و شمال و از جنوب بین کوه های آلپ قرار دارد

جمعیت

۷۰ درصد مسیحی، ۴ درصد مسلمان و ۲۶ درصد دارای ادیان مختلف دیگر

تراکم جمعیت

236 نفر در هر کیلومتر مربع

تولید ناخالص داخلی (PPP)

پنجمین اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۲۴ با مجموع: 5.687 تریلیون دلار رتبه ۱۸ جهان با تولید سالانه: 67245 دلار

تولید ناخالص داخلی (GDP)

رتبه ۳ جهان در سال ۲۰۲۴ با مجموع: 4.591 تریلیون دلار رتبه ۱۹ جهان با تولید سالانه: 54,291 دلار

شاخص توسعه انسانی (HDI)

۰.۹۵۰ (رتبه 7 جهان)

واحد پول

یورو (EUR)

میانگین حقوق خالص سالیانه

51,010 یورو در سال 2023

نرخ بیکاری

۵.۸ درصد

نرخ مالیات

تصاعدی است و از 1% شروع شده و به تدریج تا 42% یا برای درآمد های بسیار بالا 45% افزایش می یابد

جمعیت ایرانیان آلمان

نزدیک ۳۰۴ هزار نفر در سال ۲۰۲۲

پیش شماره تلفن

+۴۹

کشورهای همسایه

از شمال با دانمارک، از شرق با لهستان و چک، از جنوب با اتریش و سوئیس و از غرب با فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند

تاریخ عضویت در سازمان ملل متحد

10 سپتامبر 1973

تاریخ پیوستن به ناتو

9 مه 1955

عضویت

یکی از اعضای سازمان ملل متحد، شورای اروپا، ناتو و OECD و یکی از اعضای موسس اتحادیه اروپا، G7 و G20

شهرهای اصلی و مهم

برلین، مونیخ، هامبورگ، فرانکفورت، اشتوتگارت و دوسلدورف

معروفترین غذاها

سوسیس و کالباس، شنیزل، اسپاتزل، پرتیزل، کیک سیاه جنگلی

پردرآمدترین مشاغل

مهندسی، فناوری اطلاعات، پزشکی، مالی، حقوق در بخش‌های صنعتی، علمی و فناوری، سومین صادرکننده و واردکننده بزرگ جهان

شغل اکثر مردم

خدمات، صنعت، تجارت

چرا به آلمان مهاجرت کنم؟

طبق گزارش اخیر خبرگزاری رویترز، آمار مهاجرت به آلمان در سال ۲۰۲۲ حدود یک میلیون نفر بوده است. همچنین طبق آمارهای رسمی، آلمان از سال ۲۰۱۳ تاکنون سالانه بیش از یک میلیون مهاجر را در خود جای می‌دهد. اما دلیل مهاجرت مردم از سراسر دنیا به این کشور اروپایی چیست؟

اقتصاد پویا و پایدار در آلمان

کشور توسعه‌یافته آلمان چهارمین اقتصاد برتر جهان را دارد و در میان کشورهای اروپایی رتبه یک اقتصاد را به خود اختصاص می‌دهد. یکی از دلایل جذابیت آلمان برای مهاجران، هزینه نسبتاً پایین زندگی در این کشور است. به‌ویژه اگر از شهرهای بزرگ مانند مونیخ و فرانکفورت فاصله بگیرید، هزینه‌های اجاره، مواد غذایی و حمل‌ونقل بسیار مناسب‌تر خواهند بود. این موضوع به مهاجران امکان می‌دهد تا با بودجه محدودتری، کیفیت زندگی خوبی را تجربه کنند

امکان تحصیل رایگان در آلمان

اگر به زبان آلمانی مسلط باشید، می‌توانید رایگان در دانشگاه‌های این کشور درس بخوانید و مدرک بگیرید. اما اگر با زبان آلمانی به میزان کافی آشنایی ندارید، دولت آلمان باز هم راهی پیش پایتان می‌گذارد. شما به عنوان یک دانشجوی خارجی می‌توانید با هزینه‌ای اندک، دوره یادگیری زبان آلمانی را در دانشگاه بگذرانید و سپس سراغ واحدهای درسی بروید.

وجود فرصت‌های شغلی برای خارجی‌ها

آلمان برای حفظ رونق اقتصادی خود، سالانه به ۴۰۰ هزار مهاجر متخصص و ماهر نیاز دارد. از همین رو فرصت‌های شغلی فراوانی برای مهاجران در این کشور فراهم است و دولت آلمان از ورود نیروی کار خارجی به کشور استقبال می‌کند. آلمانی‌ها به تعادل بین کار و زندگی بسیار اهمیت می‌دهند. این موضوع به معنای داشتن ساعت کاری منعطف، تعطیلات کافی و فرصت برای گذراندن وقت با خانواده و دوستان است. این سبک زندگی باعث می‌شود تا مهاجران نیز بتوانند علاوه بر کار، به فعالیت‌های مورد علاقه خود بپردازند و از زندگی لذت ببرند.

بالا بودن کیفیت زندگی در آلمان

شاخص‌های استاندارد کیفیت زندگی شامل ثروت، اشتغال، سلامت جسمی و روانی، تحصیلات، تفریح و اوقات فراغت، امنیت و آزادی می‌شود. طبق گزارش‌های رسمی سال ۲۰۲۲، آلمان با رتبه ۷، در میان ۱۰ کشور برتر از لحاظ شاخص‌های کیفیت زندگی قرار دارد. نظم و انضباط یکی از ویژگی‌های بارز جامعه آلمان است. این ویژگی در همه جنبه‌های زندگی، از جمله حمل‌ونقل عمومی، ادارات و حتی روابط بین‌فردی، مشهود است. این نظم و انضباط می‌تواند در ابتدا برای مهاجران عجیب به نظر برسد، اما به مرور زمان به بخشی از زندگی روزمره آن‌ها تبدیل می‌شود و به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کند.

سیستم درمانی باکیفیت و قابل دسترس

سیستم درمانی آلمان یکی از بهترین سیستم‌های درمانی در جهان است. بیمارستان‌ها و کلینیک‌های آلمان مجهز به آخرین فناوری‌های پزشکی هستند و خدمات درمانی باکیفیت و قابل دسترس را به بیماران ارائه می‌دهند. علاوه بر این، بسیاری از پزشکان و پرستاران به زبان انگلیسی تسلط دارند که این موضوع برای مهاجران بسیار مفید است.

دسترسی آسان به کشورهای اروپایی

آلمان موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی در قلب اروپا دارد. این موقعیت به مهاجران امکان می‌دهد تا به راحتی به کشورهای دیگر اروپایی سفر کنند. با استفاده از شبکه حمل‌ونقل عمومی گسترده و کارآمد آلمان، می‌توان با قطار یا اتوبوس به بسیاری از شهرهای اروپایی سفر کرد.

این دلایل به اندازه کافی وسوسه‌کننده به نظر می‌رسند تا هر کسی چمدان‌هایش را ببندد و به سوی آلمان راهی شود. اما آیا مهاجرت به آلمان به همه افراد توصیه می‌شود؟ قطعا خیر. اگر می‌خواهید بدانید مهاجرت به آلمان برای شما مناسب است یا نه و راحت‌ترین راه مهاجرت به آلمان برای شما چیست، بخش بعدی را از دست ندهید.

برای دریافت مشاوره رایگان، همین الان اقدام کنید!

قوانین جدید مهاجرتی آلمان

قوانین مهاجرت به آلمان در سال 2024 با تغییراتی روبرو شده است که فرصت‌های جدیدی را برای مهاجران فراهم کرده است و به طور کلی روند مهاجرت به این کشور را تسهیل کرده است. یکی از مهمترین این تغییرات، معرفی ویزای جستجوی کار است که به متخصصان اجازه می‌دهد تا به مدت شش ماه در آلمان اقامت کرده و به دنبال شغل مورد نظر خود بگردند.

این ویزا، بدون نیاز به داشتن پیشنهاد کاری قبلی، به افراد این امکان را می‌دهد تا به صورت مستقیم در بازار کار آلمان حضور یابند. هدف اصلی این تغییرات جذب نیروی کار ماهر و متخصص است که بتوانند به رشد اقتصادی آلمان کمک کنند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین تغییرات قوانین مهاجرتی آلمان اشاره می‌کنیم:

کاهش حداقل حقوق برای اخذ بلوکارت

یکی از مهم‌ترین تغییرات، کاهش حداقل حقوق مورد نیاز برای دریافت بلوکارت است. بلو کارت یک مجوز اقامت کاری است که به متخصصان خارجی اجازه می‌دهد در آلمان کار کنند. با کاهش این حداقل حقوق، تعداد بیشتری از افراد واجد شرایط دریافت بلوکارت خواهند بود.

عدم نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی در ابتدا

در گذشته، یکی از الزامات دریافت ویزای کاری آلمان، ارائه مدرک زبان آلمانی بود. اما در قوانین جدید، این شرط برای برخی از مشاغل حذف شده است. این تغییر به این معنی است که افراد ماهر می‌توانند بدون نیاز به تسلط کامل به زبان آلمانی، به آلمان مهاجرت کنند و در آنجا به یادگیری زبان بپردازند.

به کارگیری رانندگان حرفه‌ای

آلمان برای حفظ رونق اقتصادی خود، سالانه به ۴۰۰ هزار مهاجر متخصص و ماهر نیاز دارد. از همین رو فرصت‌های شغلی فراوانی برای مهاجران در این کشور فراهم است و دولت آلمان از ورود نیروی کار خارجی به کشور استقبال می‌کند. آلمانی‌ها به تعادل بین کار و زندگی بسیار اهمیت می‌دهند. این موضوع به معنای داشتن ساعت کاری منعطف، تعطیلات کافی و فرصت برای گذراندن وقت با خانواده و دوستان است. این سبک زندگی باعث می‌شود تا مهاجران نیز بتوانند علاوه بر کار، به فعالیت‌های مورد علاقه خود بپردازند و از زندگی لذت ببرند.

امکان اشتغال دانشجویان و کارآموزان

دانشجویان و کارآموزان خارجی اکنون می‌توانند به راحتی‌تر در آلمان کار کنند. این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند و تجربه کاری ارزشمندی کسب نمایند.

استخدام به صورت پروژه‌ای و کوتاه مدت

قوانین جدید امکان استخدام افراد به صورت پروژه‌ای و کوتاه مدت را فراهم کرده است. این امر به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا به راحتی نیروی کار مورد نیاز خود را برای پروژه‌های خاص تامین کنند.

اگر بخواهیم توضیح دهیم که چرا این تغییرات ایجاد شده است؟ باید بگوییم که آلمان با کمبود نیروی کار ماهر در برخی از صنایع مواجه است. این تغییرات در قوانین مهاجرتی به منظور جذب نیروی کار متخصص و پر کردن این کمبود ایجاد شده است. در ضمن همانطور که می‌دانید کشورهای مختلف برای جذب نیروی کار ماهر با یکدیگر رقابت می‌کنند. آلمان نیز برای حفظ جایگاه خود به عنوان یکی از مقاصد برتر مهاجرتی، مجبور به ایجاد تغییراتی در قوانین خود شده است. در یک کلام، هدف اصلی این تغییرات، تسهیل روند مهاجرت به آلمان و جذب افراد با استعداد و خلاق است. با اینکه تغییرات اخیر در قوانین مهاجرتی آلمان فرصت‌های جدیدی را برای مهاجران ایجاد کرده است. با این حال، مهاجرت به آلمان همچنان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و رعایت قوانین و مقررات مربوطه است.

آیا من می‌توانم به آلمان مهاجرت کنم؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

شرایط جدید مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است و هر روش شرایط خاص خود را دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. با این حال، برخی از شرایط عمومی وجود دارند که برای اکثر روش‌های مهاجرتی مشترک هستند.

شرایط سنی برای مهاجرت به آلمان

بسته به روش‌های مختلف و نوع ویزایی که درخواست می‌دهید، می‌تواند محدودیت‌های سنی متفاوتی داشته باشد. برای مثال، برای ویزای کار محدودیت سنی بین 18 تا 67 سال وجود دارد، اما برای ویزای تحصیلی، محدودیت سنی کمتر سخت‌گیرانه است و به مقطع تحصیلی و رشته مورد نظر بستگی دارد. افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارند، معمولاً تا 21 سالگی و برای کارشناسی ارشد حداکثر تا 30 سالگی فرصت دارند. متقاضیان اپلای در مقطع دکتری نیازی نیست نگران شرایط سنی برای پذیرش باشند چون پذیرش در این مقطع تحصیلی بدون محدودیت سنی است. برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری یا ازدواج، حداقل سن 18 سال الزامی است. البته، در برخی موارد مانند پناهندگی، محدودیت سنی خاصی وجود ندارد. افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در آلمان دارند یا از طریق ازدواج به این کشور مهاجرت می‌کنند، ممکن است محدودیت سنی کمتری داشته باشند.

به طور کلی، در سال‌های اخیر، محدودیت‌های سنی برای مهاجرت به آلمان کمی منعطف‌تر شده است و امکان مهاجرت برای افراد در گروه‌های سنی مختلف فراهم شده است. با این حال، به طور معمول، متقاضیان جوان‌تر با تحصیلات و مهارت‌های بالاتر، شانس بیشتری برای اخذ ویزاهای کاری یا تحصیلی دارند. این به این دلیل است که آلمان به دنبال جذب نیروی کار جوان و متخصص است که بتوانند به رشد اقتصادی کشور کمک کنند. البته، این به معنای آن نیست که افراد مسن‌تر نمی‌توانند به آلمان مهاجرت کنند. به طور کلی، هرچه سن متقاضی کمتر باشد و مهارت‌ها و تجربه کاری بیشتری داشته باشد، شانس پذیرش ویزای آلمان بیشتر خواهد بود.

تحصیلات و تجربه کاری

آلمان به عنوان کشوری با اقتصاد قوی و دانشگاه‌های معتبر، به دنبال جذب نیروی کار ماهر و متخصص است. داشتن مدرک تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر و مرتبط با رشته‌ی مورد نظر، نشان‌دهنده‌ی توانایی شما در انجام کارهای تخصصی و تطبیق با محیط کاری جدید است. همچنین، داشتن رزومه‌ی کاری قوی که شامل تجربه‌های کاری مرتبط، مهارت‌های تخصصی و دستاوردهای شما باشد، به ویژه در مشاغلی که در آلمان مورد تقاضا هستند، می‌تواند شانس شما را برای اخذ ویزای کار و اقامت در آلمان افزایش دهد.

بیمه درمانی

قوانین جدید امکان استخدام افراد به صورت پروژه‌ای و کوتاه مدت را فراهم کرده است. این امر به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا به راحتی نیروی کار مورد نیاز خود را برای پروژه‌های خاص تامین کنند.

به این معنا که تمامی افرادی که قصد اقامت در آلمان را دارند، چه به صورت کوتاه‌مدت و چه بلندمدت، باید تحت پوشش یک بیمه درمانی معتبر قرار گیرند. این قانون به منظور اطمینان از اینکه مهاجران در صورت بروز هرگونه مشکل بهداشتی، قادر به دریافت خدمات درمانی مناسب باشند، وضع شده است. داشتن بیمه درمانی نه تنها به شما این امکان را می‌دهد که از خدمات درمانی با کیفیت بهره‌مند شوید، بلکه نشان‌دهنده‌ی مسئولیت‌پذیری شما به عنوان یک مهاجر است و می‌تواند روند اخذ ویزا را نیز تسهیل کند.

تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی

یکی از مهم‌ترین شرایط مهاجرت به آلمان، تسلط به زبان است. برای اثبات این تسلط، معمولاً از شما خواسته می‌شود که مدرکی معتبر مانند تافل یا آیلتس با نمره مناسب ارائه دهید. این مدارک، سطح مهارت شما در زبان انگلیسی را نشان می‌دهند. اما اگر قصد دارید در محیط‌های آلمانی‌زبان کار یا تحصیل کنید، تسلط به زبان آلمانی در سطح B2 یا بالاتر الزامی است. این سطح نشان می‌دهد که شما می‌توانید در مکالمات روزمره، محیط‌های کاری و حتی آکادمیک به زبان آلمانی به خوبی شرکت کنید.

شرایط مالی برای مهاجرت به آلمان

برای مهاجرت به آلمان، داشتن تمکن مالی کافی یکی از شرایط اصلی است. به عبارت دیگر، شما باید بتوانید به مقامات مهاجرتی آلمان ثابت کنید که توانایی تأمین هزینه‌های زندگی خود و همراهانتان را در این کشور دارید. این شامل هزینه‌های مسکن، غذا، حمل‌و‌نقل، بیمه درمانی و سایر هزینه‌های زندگی روزمره می‌شود. معمولاً از شما خواسته می‌شود که مدارکی مانند گردش حساب بانکی، گواهی اشتغال با ذکر میزان حقوق، اسپانسر مالی و یا گواهی سرمایه‌گذاری ارائه دهید. هدف از این کار، اطمینان حاصل کردن از اینکه شما به عنوان مهاجر، به سیستم حمایتی دولت آلمان نیاز نخواهید داشت و می‌توانید به صورت مستقل زندگی کنید.

آیا من می‌توانم به آلمان مهاجرت کنم؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

انواع راه‌های مهاجرت به آلمان

برای مهاجرت به آلمان راه‌های مختلفی وجود دارد که متداول‌ترین آن‌ها را می‌توان در 5 دسته معرفی کرد:

تحصیلی

مهاجرت تحصیلی به آلمان آسان‌ترین روش مهاجرت به این کشور است. با مدرک زبان آلمانی، می‌توانید رایگان در این کشور تحصیل کنید.

سرمایه‌گذاری

یکی از راه‌های مهاجرت به آلمان، دریافت ویزای کارآفرینی و راه‌اندازی کسب‌وکار و ثبت شرکت در این کشور است.

کاری

آلمان سالانه به ۴۰۰ هزار مهاجر متخصص و ماهر نیاز دارد. درنتیجه فرصت‌های شغلی فراوانی برای مهاجران در این کشور فراهم است.

ازدواج

ازدواج رسمی و قانونی با شخصی که اقامت دائم یا تابعیت آلمان را داشته باشد، می‌تواند شرایط مهاجرت شما به آلمان را فراهم کند.

پناهندگی

پناهندگی یک مسیر پرخطر است اما اگر جان افراد در خطر باشد، آلمان در کشور خود را به روی آن‌ها باز می‌کند و حامی پناهجویان است.

در ادامه تک‌تک روش‌های مهاجرت به آلمان را شرح خواهیم داد تا به طور دقیق‌تر با هر یک از آن‌ها آشنا شوید

مهاجرت کاری به آلمان و اخذ ویزای کاری

یکی از رایج‌ترین روش‌های دریافت اقامت دائم در آلمان، مهاجرت کاری است. برای اخذ ویزای کار در آلمان، متقاضی باید پیشنهاد شغلی معتبر از یک کارفرمای آلمانی داشته باشد. معمولاً این پیشنهاد شغلی باید حداقل سه ماه در آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا آگهی شود تا به افراد بومی و سایر اتباع اروپایی فرصت داده شود تا برای این شغل درخواست دهند. تنها در صورتی که هیچ یک از این افراد نتوانند شرایط لازم را داشته باشند، کارفرما می‌تواند به استخدام نیروی کار خارجی اقدام کند.

با این حال، در برخی از رشته‌هایی که با کمبود نیروی کار مواجه هستند، مانند مهندسی الکترونیک، کامپیوتر و صنایع، آلمان ویزای جستجوی کار صادر می‌کند که به متخصصان این حوزه‌ها اجازه می‌دهد به آلمان سفر کنند و به دنبال کار بگردند. این شرایط برای کشورهای دیگری مانند فرانسه نیز مشابه است و به دلیل قدرت اقتصادی بالای این دو کشور، مهاجرت کاری به آن‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در واقع، برای مهاجرت کاری به آلمان، داشتن یک پیشنهاد شغلی مشخص و مرتبط با تخصص شما، بسیار مهم است. اما در برخی موارد خاص، مانند رشته‌هایی که با کمبود نیروی کار مواجه هستند، امکان اخذ ویزای جستجوی کار نیز وجود دارد.

آیا می‌توانم از طریق ویزای کاری به آلمان مهاجرت کنم؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

icon

شرایط و مزایای ویزای کاری آلمان

ویزای کاری آلمان فرصتی عالی برای متخصصان و فارغ‌التحصیلان است تا در یکی از پیشرفته‌ترین اقتصادهای جهان مشغول به کار شوند. این ویزا معمولاً به افرادی اعطا می‌شود که دارای پیشنهاد شغلی معتبر از یک شرکت آلمانی هستند یا در رشته‌هایی که با کمبود نیروی کار مواجه هستند، تخصص دارند. با داشتن این ویزا، افراد 6 ماه فرصت دارند تا شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.

مهم‌ترین مزایای اخذ ویزای کاری آلمان

  • فرصت زندگی و کار در یک کشور توسعه‌یافته و یکی از قطب‌های صنعتی و اقتصادی اروپا
  • دسترسی به امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی باکیفیت و بسیار قوی
  • پتانسیل بالای رشد شغلی، فرصت‌های ارتقاء شغلی و افزایش درآمد
  • امکان اخذ اقامت دائم پس از چند سال کار قانونی در آلمان (با کار کردن به مدت 4 سال در آلمان، امکان اخذ اقامت دائم فراهم می‌شود)
  • دسترسی به بازار کار اکثر کشورهای اتحادیه اروپا با داشتن بلو کارت (افرادی که درآمد ماهانه آن‌ها بیش از 3000 یورو باشد، می‌توانند بلو کارت آلمان را دریافت کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا زندگی و کار کنند و در مدت زمان کوتاه‌تری نسبت به سایر افراد، برای اقامت دائم آلمان درخواست دهند)

شرایط دریافت ویزای کاری آلمان

چه جویای کار باشید و چه صاحب کار، چند شرط برای مهاجرت کاری آلمان وجود دارد که باید فراهم شوند:

  1. 1

    تمکن مالی و اثبات توانایی تأمین هزینه‌های زندگی در آلمان
  2. 2

    مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته مرتبط با شغل مورد نظر
  3. 3

    سن مناسب
  4. 4

    داشتن سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی
  5. 5

    داشتن یک پیشنهاد شغلی از یک شرکت آلمانی
  6. 6

    تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی

با توجه به نوع ویزای کار، برخی از این شرایط مهم‌ترند و بعضی از اهمیت کمتری برخوردارند. اگر قصد دارید از طریق ویزای کار به آلمان مهاجرت کنید، احتمالا در یکی از این ۴ دسته قرار می‌گیرید:

۱. می‌خواهم در آلمان دنبال کار بگردم

اگر قبل از ورود به آلمان شغلی پیدا نکردید، دولت آلمان به شما ۶ ماه فرصت می‌دهد تا به عنوان یک کارگر ماهر در آلمان بمانید و دنبال کار بگردید. این ویزای کاری به جاب سیکر یا ویزای جست‌وجوی کار معروف است. اگر برای جست‌وجوی کار به آلمان می‌روید، باید مدرکی دال بر گذراندن دوره آموزش حرفه‌ای یا مدرک دانشگاهی ارائه دهید.

۲. جاب‌آفر دریافت کرده‌ام

اگر یک کارفرمای آلمانی به شما جاب‌آفر یا پیشنهاد شغلی داده، نان‌تان در روغن است! بدون دغدغه می‌توانید ویزای کاری دریافت کنید و به آلمان بروید. دریافت جاب‌آفر به این معناست که شما در حوزه مورد نظر کارفرما دارای مدرک تحصیلی معتبر هستید یا سابقه کار خوبی دارید و به زبان آلمانی نیز مسلط هستید.

۳. می‌خواهم به صورت فریلنسر در آلمان کار کنم

آلمان از میان افرادی که به شکل فریلنس کار می‌کنند هم مهاجر می‌پذیرد. اگر شما در حرفه‌ای مشغول هستید اما نه کارفرما دارید و نه کارمند، خوداشتغال محسوب می‌شوید. پس می‌توانید درخواست مجوز کار در آلمان را بدهید و شانس خود را برای دریافت ویزای خوداشتغالی امتحان کنید.

۴. کارفرمای فعلی‌ام می‌خواهد من را به آلمان منتقل کند

اگر کارفرمای شما در خارج از اتحادیه اروپا اقامت دارد و مایل است شما را برای کار به یک شرکت تابعه در آلمان منتقل کند، می‌توانید به منظور انتقال درون‌شرکتی ویزا دریافت کنید.

icon

مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

آوسبیلدونگ یا کارآموزی یکی از محبوب‌ترین راه‌ها برای مهاجرت به آلمان است. این برنامه آموزشی منحصر به فرد، ترکیبی از آموزش‌های تئوری و عملی در محیط کار است که به شما این امکان را می‌دهد تا همزمان با تحصیل، تجربه کاری نیز کسب کنید. در اصل با شرکت در آوسبیلدونگ، شما همزمان با تحصیل، تجربه کار عملی نیز کسب خواهید کرد و برای ورود به بازار کار آماده خواهید شد.

برای شرکت در این برنامه، داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1، تاییدیه پذیرش از یک شرکت آلمانی و تمکن مالی (در برخی موارد) الزامی است. نکته‌ی قابل توجه این است که برخلاف بسیاری از برنامه‌های مهاجرتی، برای شرکت در آوسبیلدونگ نیازی به مدرک دانشگاهی نیست و دیپلم دبیرستان کافی است. در مقایسه با تحصیل در دانشگاه، هزینه‌های آوسبیلدونگ کمتر است و در برخی موارد، حتی ممکن است حقوق نیز دریافت کنید.

این دوره آموزشی فنی و حرفه ای فرصتی عالی برای جوانان با دیپلم فنی حرفه‌ای یا ۱۲ ساله است تا در یکی از پیشرفته‌ترین اقتصادهای جهان به کار و زندگی بپردازند. پس از اتمام دوره آوسبیلدونگ، شما نه تنها یک مدرک حرفه‌ای معتبر خواهید داشت، بلکه از آنجا که آلمان به نیروی کار ماهر در بسیاری از رشته‌ها نیاز دارد، فرصت‌های شغلی بسیار خوبی در اختیار خواهید داشت. فارغ‌التحصیلان آوسبیلدونگ همچنین پس از اتمام دوره آوسبیلدونگ و چند سال کار در آلمان، می‌توانند برای اقامت دائم این کشور درخواست دهند.

icon

مهاجرت به آلمان از طریق تخصص یا جاب سیکر

آلمان به عنوان یکی از قطب‌های صنعتی و اقتصادی اروپا، همواره به دنبال جذب نیروهای متخصص و ماهر است. در این روش، افراد با ارائه مدارک تحصیلی و تجربه‌ی کاری مرتبط می‌توانند برای دریافت ویزای جستجوی کار (جاب سیکر) اقدام کنند.

از مزایای مهاجرت از طریق تخصص می توان به این موارد اشاره کرد که آلمان در بسیاری از صنایع از جمله مهندسی، فناوری اطلاعات، پزشکی و خودرو به نیروی کار متخصص نیاز دارد. از اینرو فرصت‌های شغلی گسترده ای برای متقاضیان فراهم است. با یافتن شغل مناسب و پس از مدتی کار در آلمان، امکان اخذ اقامت دائم وجود دارد.

اولین قدم برای مهاجرت به آلمان از طریق تخصص، دریافت ویزای جستجوی کار است. این ویزا به شما اجازه می‌دهد تا به مدت شش ماه در آلمان اقامت کرده و به دنبال کار بگردید. اگر مدرک تحصیلی شما در خارج از آلمان اخذ شده است، باید آن را در آلمان معادل‌سازی کنید. پس از ورود به آلمان، باید به طور فعال به دنبال کار بگردید. شرکت‌ها و وب‌سایت‌های کاریابی متعددی در آلمان وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اگر در مدت شش ماه ویزای جاب سیکر، موفق به پیدا کردن کار شدید، می‌توانید ویزای خود را به ویزای کار تبدیل کنید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای جاب سیکر

  • پاسپورت معتبر
  • کپی صفحات پاسپورت
  • عکس‌های پاسپورتی
  • نامه پشتیبانی
  • رزومه کاری
  • اثبات داشتن محل اقامت در آلمان
  • مدرک تحصیلی معتبر
  • اثبات داشتن تجربه کاری مرتبط
  • اثبات تمکن مالی
  • بیمه درمانی یا بیمه سفر
icon

هزینه مهاجرت کاری به آلمان

برای مهاجرت کاری به آلمان چقدر پول لازم است؟ این هزینه ها به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما به طور کلی، شما باید هزینه‌هایی مانند ویزای کاری (حدود 80 یورو)، بلیط هواپیما، هزینه‌های اولیه زندگی (مانند اجاره مسکن، غذا، وسایل ضروری) و همچنین هزینه‌های مربوط به ترجمه مدارک و انجام معاینات پزشکی را در نظر بگیرید. هزینه زندگی در آلمان به طور متوسط بین 1000 تا 2000 یورو در ماه متغیر است و به شهر مورد نظر، سبک زندگی و تعداد افراد خانواده بستگی دارد. نکته مهم این است که با دریافت جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی، معمولاً نیازی به اثبات تمکن مالی نیست. زیرا کارفرمای شما تضمین می‌کند که شما می‌توانید هزینه‌های زندگی خود را تامین کنید.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

به جرات می‌توان گفت مهاجرت تحصیلی راحت‌ترین راه مهاجرت به آلمان است. اگر شما به عنوان یک دانشجو بتوانید با سند و مدرک به دولت آلمان ثابت کنید که به مدت یک سال از پس هزینه‌های زندگی خود برمی‌آیید، بقیه مسیر مهاجرت به آلمان سرراست و کم‌هزینه خواهد بود.

امکان تحصیل رایگان در دانشگاه‌های دولتی آلمان، این کشور را به گزینه‌ای بسیار جذاب برای بسیاری از دانشجویان تبدیل کرده است. اگر شما نیز به دنبال ادامه تحصیل در یک محیط علمی پویا و باکیفیت هستید، آلمان می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد. برای تحصیل در آلمان، یا زبان آلمانی یاد بگیرید یا پول خرج کنید! اگر به زبان آلمانی مسلط باشید، می‌توانید بدون پرداخت هزینه از مزایای دانشگاه‌های دولتی آلمان بهره‌مند شوید اما برای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان باید شهریه پرداخت کنید.

با این حال، اخذ ویزای تحصیلی آلمان نیازمند طی کردن مراحل اداری خاصی است. موسسه حقوقی ایمیگو با بهره‌گیری از تجربه و تخصص کارشناسان خود، آماده است تا شما را در تمامی مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان همراهی کند. از مشاوره و انجام مراحل اولیه تا اخذ ویزا، کارشناسان ما در کنار شما خواهند بود تا بتوانید به راحتی و بدون دغدغه به تحصیل در آلمان بپردازید. مهاجرت تحصیلی به آلمان، علاوه بر اینکه به شما فرصت تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان را می‌دهد، می‌تواند اولین قدم شما برای ورود به بازار کار آلمان و اخذ اقامت دائم در این کشور باشد.

آیا می‌توانم از طریق ویزای تحصیلی به آلمان مهاجرت کنم؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

icon

تحصیل در مقطع کارشناسی (Undergraduate) در آلمان

تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان، به ویژه در دانشگاه‌های دولتی، اغلب رایگان است. اما برای پذیرش در این دانشگاه‌ها، داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 یا B2 الزامی است. همچنین، قبولی در کنکور سراسری ایران نیز یکی از شرایط مهم برای پذیرش در برخی رشته‌هاست. آلمان طیف گسترده‌ای از رشته‌های تحصیلی را در مقاطع مختلف ارائه می‌دهد. از رشته‌های فنی و مهندسی تا علوم انسانی و هنر، همگی در دانشگاه‌های آلمان قابل مطالعه هستند.

پس از پذیرش، دانشجویان می‌توانند در کالج‌های آلمان به تقویت زبان خود پرداخته و سپس وارد دانشگاه شوند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی معمولاً چهار سال است. علاوه بر هزینه‌های تحصیل، باید هزینه‌های زندگی در آلمان را نیز در نظر گرفت. هزینه‌های زندگی در شهرهای بزرگ آلمان نسبت به شهرهای کوچک بیشتر است. بسیاری از دانشگاه‌ها و سازمان‌های آلمانی به دانشجویان بین‌المللی بورسیه‌های تحصیلی ارائه می‌دهند. این بورسیه‌ها می‌توانند هزینه‌های تحصیل، زندگی و بیمه را پوشش دهند.

icon

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد (Masters) در آلمان

مقطع کارشناسی ارشد در آلمان بسیار محبوب است و امکان تحصیل به زبان‌های آلمانی و انگلیسی در آن وجود دارد. برای پذیرش در این مقطع، داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 یا مدرک آیلتس 6.5 به بالا الزامی است. همچنین، داشتن یک رزومه تحصیلی قوی و انگیزه نامه مناسب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد معمولاً دو سال بوده و هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز مانند مقطع کارشناسی، بسیار کم است.

icon

تحصیل در مقطع دکتری (Doctorate) در آلمان

تحصیل در مقطع دکتری به معنای انجام تحقیقات علمی تحت نظر یک استاد راهنما است. استاد راهنما معمولاً بر اساس رزومه تحصیلی و توانایی‌های پژوهشی دانشجو انتخاب می‌شود. داشتن تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی، داشتن رزومه تحصیلی قوی و ارائه یک طرح پژوهشی دقیق از جمله شرایط پذیرش در مقطع دکتری است. بسیاری از دانشجویان دکتری در آلمان از کمک هزینه تحصیلی برخوردار می‌شوند. پس از اتمام تحصیل در مقطع دکتری، فرصت‌های شغلی بسیار خوبی در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع مختلف برای دانش‌آموختگان فراهم است.

تحصیل در مقطع دکتری (Doctorate) در آلمان
icon

بهترین دانشگاه های آلمان برای تحصیل: یک نگاه جامع

آلمان به عنوان یکی از قطب‌های علمی جهان، میزبان برخی از معتبرترین دانشگاه‌ها است. دانشگاه‌هایی که نه تنها در سطح جهانی بلکه در سطح ملی نیز از رتبه بالایی برخوردارند. اگر بخواهیم ده دانشگاه برتر آلمان را بر اساس رتبه‌بندی QS نام ببریم، دانشگاه فنی مونیخ در صدر این لیست قرار دارد و پس از آن دانشگاه‌های لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و هایدلبرگ در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در واقع دانشگاه فنی مونیخ، لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (دانشگاه LMU مونیخ) و هایدلبرگ جزو سه دانشگاه برتر آلمان هستند.

دانشگاه فرای آلمان، دانشگاه RWTH آخن، دانشگاه کارلسروهه آلمان، دانشگاه هومبولت برلین، دانشگاه فنی برلین، دانشگاه آلبرت لودویگ فرایبورگ، دانشگاه هامبورگ، دانشگاه ابرهارد کارلس توبینگن، دانشگاه فردریش الکساندر ارلانگن-نورنبرگ، دانشگاه گوتینگن، دانشگاه بن و دانشگاه فنی دارمشتات رتبه های 4 تا 15 بهترین دانشگاه‌های آلمان برای تحصیلات تکمیلی را به خود اختصاص داده‌اند.

این دانشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های با کیفیت بالا در رشته‌های مختلف و امکانات پژوهشی پیشرفته، مقصد بسیاری از دانشجویان بین‌المللی هستند. نکته قابل توجه این است که تحصیل در بسیاری از دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است و این امر جذابیت تحصیل در این کشور را دو چندان کرده است.

icon

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان

دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان یکی از مراحل مهم در مسیر تحصیل در این کشور است. برای افزایش شانس پذیرش، تهیه و ارسال مدارک مورد نیاز به صورت کامل و دقیق ضروری است. مدارک عمومی مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان معمولاً شامل موارد زیر است:

  • فرم درخواست پذیرش که معمولاً از طریق وبسایت دانشگاه قابل دسترسی است و باید به دقت تکمیل شود
  • تمامی مدارک تحصیلی از جمله دیپلم، ریز نمرات و گواهی پایان تحصیلات باید به زبان آلمانی یا انگلیسی ترجمه و تأیید شوند.
  • بسته به رشته و دانشگاه مورد نظر، مدرک زبان آلمانی (مانند Goethe Zertifikat, TestDaF) یا انگلیسی (مانند IELTS, TOEFL)
  • نامه انگیزشی (در این نامه باید دلایل خود را برای انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر، اهداف تحصیلی و برنامه‌های آینده خود را شرح دهید)
  • CV (رزومه) و ارائه اطلاعات شخصی، تحصیلی و کاری خود به طور خلاصه و دقیق
  • دو یا سه توصیه‌نامه (معمولاً باید توسط اساتید یا کارفرمایان قبلی شما نوشته شوند)
  • کپی از صفحات شناسایی پاسپورت
  • عکس پرسنلی با مشخصات مورد نظر دانشگاه
  • گواهی سلامت در برخی موارد
  • اثبات تمکن مالی و توانایی تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی خود در آلمان
icon

مدارک مورد نیاز برای اپلای در مقاطع تحصیلی مختلف در آلمان

علاوه بر مدارک عمومی مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان، متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا باید یک سری مدارک دیگر را آماده کنند که به تفکیک هر مقطع، به شرح زیر است:

مقطع کارشناسی

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان، معمولاً گذراندن یک دوره یک ساله کالج الزامی است؛ مگر اینکه قبلاً یک سال در دانشگاهی در ایران تحصیل کرده باشید یا مدرک کاردانی داشته باشید. این دوره به دانشجویان کمک می‌کند تا با سیستم آموزشی آلمان آشنا شده و مهارت‌های زبان آلمانی خود را تقویت کنند. در هر صورت، داشتن مدرک زبان آلمانی معتبر، یکی از مهم‌ترین شرایط پذیرش است. مدارک مورد نیاز برای اپلای شامل گذرنامه معتبر، ترجمه رسمی مدارک تحصیلی، مدرک زبان، رزومه، انگیزه‌نامه و اثبات تمکن مالی می‌شود. همچنین، قبولی در کنکور سراسری ایران نیز می‌تواند به عنوان امتیاز در نظر گرفته شود.

مقطع کارشناسی ارشد

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان، دو مسیر اصلی وجود دارد: متوالی و غیر متوالی. در مسیر متوالی، دانشجویان می‌توانند در رشته قبلی خود ادامه تحصیل دهند، در حالی که در مسیر غیر متوالی، امکان تغییر رشته وجود دارد. مدت زمان تحصیل معمولاً دو سال است و هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی به صورت کلی رایگان است، اما ممکن است هزینه‌های جانبی مانند بیمه و هزینه زندگی وجود داشته باشد. مدارک مورد نیاز برای اپلای شامل ترجمه رسمی مدارک تحصیلی، مدرک زبان (آلمانی یا انگلیسی)، رزومه تحصیلی، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، گذرنامه معتبر و اثبات تمکن مالی می‌شود. داشتن یک رزومه قوی و انگیزه‌نامه متقاعدکننده، شانس پذیرش شما را افزایش خواهد داد.

مقطع دکتری

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان، معمولاً گذراندن یک دوره یک ساله کالج الزامی است؛ مگر اینکه قبلاً یک سال در دانشگاهی در ایران تحصیل کرده باشید یا مدرک کاردانی داشته باشید. این دوره به دانشجویان کمک می‌کند تا با سیستم آموزشی آلمان آشنا شده و مهارت‌های زبان آلمانی خود را تقویت کنند. در هر صورت، داشتن مدرک زبان آلمانی معتبر، یکی از مهم‌ترین شرایط پذیرش است. مدارک مورد نیاز برای اپلای شامل گذرنامه معتبر، ترجمه رسمی مدارک تحصیلی، مدرک زبان، رزومه، انگیزه‌نامه و اثبات تمکن مالی می‌شود. همچنین، قبولی در کنکور سراسری ایران نیز می‌تواند به عنوان امتیاز در نظر گرفته شود.

دریافت پذیرش از کالج‌های آلمان

همانطور که گفتیم اگر شما قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان را دارید، معمولاً گذراندن یک دوره یک ساله کالج به عنوان پیش‌نیاز الزامی است. اما اگر شما قبلاً یک سال در دانشگاهی در ایران تحصیل کرده باشید یا دارای مدرک کاردانی باشید، ممکن است از گذراندن این دوره معاف شوید. برای ورود به کالج‌های آمادگی در آلمان که به عنوان پلی برای ورود به دانشگاه‌ها عمل می‌کنند، علاوه بر ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و ریزنمرات دبیرستان و پیش‌دانشگاهی، ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح B2 به بالا الزامی است. همچنین، داشتن یک رزومه تحصیلی قوی، انگیزه‌نامه متقاعدکننده و اثبات تمکن مالی از دیگر شرایط پذیرش محسوب می‌شود.

icon

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان به طور کلی شامل هزینه ویزای تحصیلی (حدود 80 یورو)، هزینه شهریه دانشگاه (به طور متوسط 15000 تا 25000 یورو در سال برای دانشگاه‌های خصوصی)، هزینه زندگی (بین 800 تا 1200 یورو در ماه) و اثبات تمکن مالی (حدود 934 یورو در ماه) می‌شود. البته هزینه‌های جانبی دیگری مانند بلیط هواپیما، بیمه درمانی، هزینه‌های اقامت اولیه و هزینه‌های شخصی نیز باید در نظر گرفته شود. لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است، اما دانشجویان باید هزینه زندگی و بیمه درمانی را خودشان تامین کنند. همچنین، اثبات تمکن مالی نشان می‌دهد که شما توانایی تامین هزینه‌های زندگی خود را در آلمان دارید.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی آلمان

شهریه دانشگاه‌های خصوصی تا حد زیادی به شهرت و قدمت دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی شما و شهری که در آن به دانشگاه می‌روید، وابسته است. شهریه دانشگاه‌های خصوصی آلمان در سال ۲۰۲۳ می‌تواند به مبلغ ۲۵ هزار یورو در سال برای مقطع کارشناسی و ۴۰ هزار یورو در سال برای مقطع کارشناسی ارشد برسد.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان

اگر برای تحصیل در آلمان سراغ دانشگاه‌های دولتی بروید، می‌توانید به صورت رایگان مقاطع دانشگاهی را پشت سر بگذارید و فارغ‌التحصیل شوید.

icon

مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان به طور کلی شامل هزینه ویزای تحصیلی (حدود 80 یورو)، هزینه شهریه دانشگاه (به طور متوسط 15000 تا 25000 یورو در سال برای دانشگاه‌های خصوصی)، هزینه زندگی (بین 800 تا 1200 یورو در ماه) و اثبات تمکن مالی (حدود 934 یورو در ماه) می‌شود. البته هزینه‌های جانبی دیگری مانند بلیط هواپیما، بیمه درمانی، هزینه‌های اقامت اولیه و هزینه‌های شخصی نیز باید در نظر گرفته شود. لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است، اما دانشجویان باید هزینه زندگی و بیمه درمانی را خودشان تامین کنند. همچنین، اثبات تمکن مالی نشان می‌دهد که شما توانایی تامین هزینه‌های زندگی خود را در آلمان دارید.

آیا بدون مدرک زبان آلمانی، می‌توانم ویزا بگیرم؟

اگر مدرک زبان آلمانی ندارید، بد به دلتان راه ندهید! در صورتی که بتوانید از دانشگاه پذیرش بگیرید، این امکان را دارید که در دوره‌های زبان آلمانی دانشگاه شرکت کنید و بعد از اینکه سطح زبان را به حد قابل قبولی رساندید، به ادامه تحصیل بپردازید.

تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان

در دانشگاه‌های خصوصی آلمان امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. اما همانطور که گفتیم برای تحصیل در این دانشگاه‌ها باید شهریه پرداخت کنید.

icon

مزایای مهاجرت تحصیلی به آلمان

  • امکان تحصیل به صورت رایگان
  • اقامت ۱۸ ماهه پس از فارغ‌التحصیلی برای یافت شغل مطلوب
  • وجود فرصت‌های شغلی برای دانشجویان خارجی پس از فارغ‌التحصیلی
  • بالا بودن سطح علمی دانشگاه‌های آلمان
  • برخورداری از تسهیلات و تخفیف‌های دانشجویی حین تحصیل

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

آلمان به عنوان یک قدرت اقتصادی در اروپا، محیطی جذاب برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است. با داشتن اقتصادی پویا، زیرساخت‌های قوی و صنایع پیشرفته، این کشور از سرمایه‌گذاری‌های خارجی استقبال می‌کند. متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت باید یک طرح کسب‌وکار قابل اجرا و سودآور ارائه دهند که نشان‌دهنده توانایی آن‌ها در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در آلمان باشد. همچنین، تجربه کاری مرتبط با حوزه سرمایه‌گذاری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به قوانین موجود، سرمایه‌گذاری در آلمان باید به گونه‌ای باشد که به اقتصاد این کشور کمک کرده و منافع متقابل ایجاد کند.

به عبارت ساده‌تر، اگر قصد دارید از طریق سرمایه‌گذاری به آلمان مهاجرت کنید، باید یک ایده کسب‌وکار خوب داشته باشید و بتوانید به مقامات آلمانی نشان دهید که این کسب‌وکار می‌تواند موفق باشد و به اقتصاد آلمان کمک کند. داشتن تجربه کاری مرتبط و ارائه یک طرح کسب‌وکار دقیق و قابل اجرا، از جمله مهم‌ترین عوامل موفقیت در این مسیر است. اما این را هم بدانید که:

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری با اغلب کشورهای اروپایی متفاوت است. اگر پول دارید و می‌خواهید با خرید ملک یا سهام یا ایجاد سپرده بانکی، اقامت آلمان را به دست بیاورید، مسیر اشتباهی را انتخاب کرده‌اید. هیچ کدام از این سرمایه‌گذاری‌ها منجر به اخذ اقامت آلمان نمی‌شوند!

آیا می‌توانم از طریق سرمایه‌گذاری به آلمان مهاجرت کنم؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

icon

چطور از طریق سرمایه‌گذاری به آلمان مهاجرت کنم؟

در حال حاضر مطمئن‌ترین راه برای سرمایه‌گذاری در آلمان به قصد دریافت اقامت، راه‌اندازی کسب‌وکار و ثبت شرکت در این کشور است. اگر قصد راه‌اندازی یک شرکت در آلمان را دارید، به این معنی است که یک بیزنس‌پلن قوی آماده کرده‌اید و می‌خواهید سرمایه خود را وارد چرخه اقتصادی کشور آلمان کنید. با این شرایط، شما می‌توانید درخواست ویزای سرمایه‌گذاری یا کارآفرینی دهید.

icon

چگونه می‌توانم ویزای کارآفرینی آلمان را بگیرم؟

برای ثبت شرکت در آلمان، حداقل سرمایه مورد نیاز 25000 یورو است که با این مبلغ می‌توانید یک شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کنید. اگر قصد دارید یک شرکت سهامی ثبت کنید، به سرمایه اولیه 50000 یورو نیاز خواهید داشت. البته امکان ثبت انواع دیگری از شرکت‌ها نیز وجود دارد که هر کدام شرایط و هزینه‌های خاص خود را دارند. به طور کلی، میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای ثبت شرکت در آلمان به نوع شرکت، اندازه آن و فعالیت‌هایی که قرار است انجام دهد بستگی دارد.

icon

هزینه لازم برای ثبت شرکت در آلمان چقدر است؟

برای ثبت شرکت در آلمان، حداقل سرمایه مورد نیاز 25000 یورو است که با این مبلغ می‌توانید یک شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کنید. اگر قصد دارید یک شرکت سهامی ثبت کنید، به سرمایه اولیه 50000 یورو نیاز خواهید داشت. البته امکان ثبت انواع دیگری از شرکت‌ها نیز وجود دارد که هر کدام شرایط و هزینه‌های خاص خود را دارند. به طور کلی، میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای ثبت شرکت در آلمان به نوع شرکت، اندازه آن و فعالیت‌هایی که قرار است انجام دهد بستگی دارد.

icon

مزایای مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت در آلمان، علاوه بر امکان مهاجرت به این کشور، مزایای بسیاری را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. از جمله این مزایا می‌توان به امکان افتتاح حساب بانکی در سراسر اروپا، تجارت با کشورهای مختلف، تحصیل رایگان و دسترسی به خدمات درمانی رایگان برای متقاضی و خانواده‌اش (همسر و فرزندان کمتر از 18 سال) اشاره کرد. البته، سرمایه‌گذاری در آلمان با توجه به مبلغ سرمایه‌گذاری، شرایط و ضوابط متفاوتی دارد. با این حال، کارشناسان ایمیگو سعی می‌کنند تا با ارائه مشاوره‌های دقیق، ریسک سرمایه‌گذاری را برای متقاضیان کاهش دهند. لازم به ذکر است که در مقایسه با سایر روش‌های مهاجرت به آلمان مانند تحصیل یا کار، سرمایه‌گذاری ممکن است پیچیده‌تر و نیازمند سرمایه بیشتری باشد.

icon

نحوه مهاجرت به آلمان به عنوان یک کارآفرین

آلمان به عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی اروپا، فرصت‌های بی‌نظیری را برای کارآفرینان فراهم کرده است. برای مهاجرت به آلمان به عنوان یک کارآفرین، علاوه بر سرمایه‌گذاری حداقل 250 هزار یورویی و ارائه یک طرح کسب‌وکار قوی که به اقتصاد آلمان کمک کند، باید ویزای خوداشتغالی دریافت کنید تا به عنوان یک کارآفرین در این کشور اقامت بگیرید. این ویزا به شما اجازه می‌دهد تا کسب‌وکار خود را در آلمان راه‌اندازی کرده و به صورت قانونی در این کشور اقامت کنید.

برای دریافت این ویزا، باید به مقامات آلمانی ثابت کنید که مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری را دارید، طرح کسب‌وکار شما برای اقتصاد آلمان مفید است و اینکه نیاز به سرمایه‌گذاری شما در آلمان وجود دارد. به عبارت دیگر، باید نشان دهید که سرمایه‌گذاری شما نه تنها برای شما سودآور است، بلکه به رشد اقتصادی آلمان نیز کمک می‌کند. این ویزا پس از سه سال قابل تمدید به صورت نامحدود است.

وقتی گفته می‌شود که اجازه اقامت در آلمان به صورت نامحدود تمدید می‌شود، به این معنی است که شما دیگر نیازی به نگرانی در مورد تمدید دوره‌های کوتاه‌مدت اقامت ندارید. این اجازه به شما آزادی عمل می‌دهد تا هر زمان که بخواهید به کشور آلمان رفت و آمد کنید، بدون اینکه محدودیتی از نظر زمان اقامت داشته باشید. در واقع، این به منزله یک اقامت دائم است که به شما امکان می‌دهد بدون هیچ مانعی در آلمان زندگی و کار کنید.

برای موفقیت در این مسیر، همکاری با یک موسسه مهاجرتی معتبر توصیه می‌شود. ایمیگو با تجربه و تخصص خود، شما را در مراحل مختلف از جمله تهیه مدارک، تدوین طرح کسب‌وکار، مشاوره در مورد فرصت‌های تجاری و راه‌اندازی کسب‌وکار در آلمان همراهی خواهد کرد. به این ترتیب، شما می‌توانید با خیالی آسوده به تحقق رویاهای کارآفرینی خود در آلمان بپردازید.

برای دریافت مشاوره رایگان، همین الان اقدام کنید!

icon

هزینه مهاجرت با سرمایه گذاری به آلمان

هزینه مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری نسبت به سایر روش‌های مهاجرت به این کشور بالاتر است. به طور کلی، این هزینه شامل هزینه ویزای سرمایه‌گذاری (حدود 80 یورو)، مبلغ اصلی سرمایه‌گذاری (حداقل 360,000 یورو)، اثبات تمکن مالی ماهانه (حدود 12,500 یورو) و همچنین هزینه‌های جانبی مانند هزینه‌های قانونی، ترجمه مدارک، هزینه‌های سفر و هزینه‌های اولیه زندگی در آلمان می‌شود.

علاوه بر این، بسته به نوع سرمایه‌گذاری (ثبت شرکت، خرید ملک و ...) هزینه‌های دیگری نیز ممکن است به این موارد اضافه شود. لازم به ذکر است که هزینه زندگی در آلمان به طور متوسط بین 800 تا 1200 یورو در ماه متغیر است و به شهر مورد نظر، سبک زندگی و تعداد افراد خانواده بستگی دارد.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج با شخصی که اقامت دائم یا تابعیت آلمان را داشته باشد، امکان‌پذیر است؛ اما سفارت آلمان برای این نوع روش مهاجرتی مو را از ماست بیرون می‌کشد!

ابتدا، همسر آلمانی باید ثابت کند که درآمد کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی خود و همسر آینده‌اش را دارد و نیازی به کمک‌های دولتی ندارد. همچنین، فردی که متقاضی ازدواج با یک تبعه آلمانی است، باید حداقل به سطح A1 زبان آلمانی مسلط باشد. پس از ازدواج قانونی، متقاضی باید به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه دهد. سفارت پس از بررسی مدارک و تأیید صحت آن‌ها، ویزای ازدواج را صادر می‌کند. با صدور ویزای ازدواج آلمان، فرد می‌تواند به آلمان مهاجرت کرده و از امکاناتی مانند کار، تحصیل رایگان و پس از سه سال اقامت، دریافت اقامت دائم بهره‌مند شود.

برای مهاجرت به آلمان چه مسیری مناسب من است؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یادتان باشد در این روش مهاجرتی باید مدرک زبان آلمانی ارائه دهید و همسر شما مدارک لازم جهت اثبات تمکن مالی را داشته باشد. در اینجا منظور از تمکن مالی این است که فرد بتواند هزینه‌های خود و همسرش را در کشور آلمان پوشش دهد.

نمی‌توانید سفارت آلمان را دور بزنید!

قوانین سختگیرانه آلمان برای مهاجرت از طریق ازدواج به این دلیل است که هیچ فردی نتواند از طریق ازدواج صوری یا موقت، راه مهاجرت را باز کند. اما اگر شما به صورت رسمی و قانونی با یک مقیم دائم یا شهروند آلمانی ازدواج کرده‌اید، می‌توانید با ارائه مدارک خود به سفارت آلمان، مراحل مهاجرت به آلمان و اقامت در این کشور را بدون نگرانی طی کنید.

ویزای همراه برای مهاجرت به آلمان

یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، امکان همراه داشتن خانواده است. خوشبختانه، دولت آلمان این امکان را برای مهاجران فراهم کرده است تا بتوانند همسر و فرزندان زیر 16 سال خود را به عنوان همراه به آلمان بیاورند

شرایط دریافت ویزای همراه

۱. اثبات رابطه خانوادگی

متقاضیان باید با ارائه مدارک معتبر مانند شناسنامه، گواهی ازدواج و گواهی تولد، رابطه خانوادگی خود را ثابت کنند.

۲. سطح زبان آلمانی

همسران متقاضی باید حداقل به سطح A1 زبان آلمانی مسلط باشند. اما برای فرزندان زیر 16 سال، داشتن مهارت‌های زبان آلمانی الزامی نیست.

۳. توانایی مالی

فرد اصلی متقاضی باید ثابت کند که توانایی مالی کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌اش در آلمان را دارد.

هزینه مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

هزینه مهاجرت از طریق ازدواج به آلمان عواملی مانند هزینه ویزای ازدواج (حدود 75 یورو)، هزینه ثبت ازدواج (حدود 105 یورو)، هزینه‌های مراسم ازدواج (به طور متوسط 150 یورو)، و اثبات تمکن مالی ماهانه (حدود 1400 یورو) را شامل می‌شود. علاوه بر این، هزینه‌های جانبی دیگری مانند هزینه‌های ترجمه مدارک، هزینه‌های سفر، و هزینه‌های اولیه زندگی در آلمان نیز باید در نظر گرفته شود. البته، هزینه‌های دقیق ممکن است بسته به شهر مورد نظر، نوع مراسم ازدواج و سایر عوامل متغیر باشد.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی یک مسیر پرخطر است و هرگز پیشنهاد نمی‌شود مگر در شرایط خاص که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

آلمان پناهنده می‌پذیرد؟

بله. در سال ۲۰۲۱، کشور آلمان بیش از یک‌چهارم از درخواست های پناهندگی در اتحادیه اروپا را دریافت کرد. آلمان کنوانسیون پناهندگان ژنو را در اوایل سال ۱۹۵۱ امضا کرد و هنوز هم یکی از طرفین این توافق‌نامه است.

کنوانسیون پناهندگان ژنو یک سند حقوقی کلیدی است و پناهنده را اینگونه تعریف می‌کند: «پناهنده کسی است که به خاطر ترس موجه از آزار و اذیت به دلایل نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در یک حزب سیاسی، قادر نیست یا نمی‌خواهد به کشور مبدا بازگردد.»

برای مهاجرت به آلمان چه مسیری مناسب من است؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

افرادی که به دلیل عقاید سیاسی، مذهبی یا تعلق به گروه‌های خاص در کشور خود در خطر هستند، می‌توانند به آلمان پناهنده شوند. پس از ورود به آلمان، پناهجویان باید خود را به مقامات معرفی کرده و درخواست پناهندگی دهند. شرایط زندگی در آلمان برای پناهندگان بدین صورت است که در طول بررسی پرونده، پناهجویان در مراکز اقامتی دولتی اسکان داده می‌شوند و از کمک‌های مالی و غیرمالی بهره‌مند می‌شوند. اگر درخواست پناهندگی پذیرفته شود، فرد مجوز اقامت سه ساله دریافت می‌کند و در صورت ادامه شرایط خطرناک در کشور مبدا، این مجوز تمدید می‌شود.

شرایط اخذ تابعیت آلمان از طریق تولد

سیستم خاک و خون دو روش اصلی برای تعیین تابعیت یک فرد هستند. در سیستم خون، تابعیت فرد به طور عمده از طریق والدین او به ارث می‌رسد. به عبارت دیگر، اگر والدین شما تابعیت یک کشور خاص را داشته باشند، معمولاً شما نیز تابعیت همان کشور را خواهید داشت، صرف نظر از اینکه در کجا متولد شده‌اید.

اما در سیستم خاک محل تولد فرد نقش اصلی را در تعیین تابعیت او ایفا می‌کند. به این معنی که اگر شما در یک کشور خاص متولد شوید، معمولاً تابعیت آن کشور را به دست می‌آورید، حتی اگر والدین شما تابعیت کشور دیگری را داشته باشند.

آلمان از سیستم خون برای تعیین تابعیت تبعه خود پیروی می‌کند. به عبارت ساده‌تر، تبعه بودن یا نبودن یک فرد به تبعه بودن والدین او بستگی دارد. این بدان معناست که:

  • برخلاف برخی کشورها که اصل خاک را مبنای اعطای تابعیت قرار می‌دهند، در آلمان، تولد در خاک این کشور به تنهایی برای کسب تابعیت کافی نیست.
  • مهم‌ترین عامل در تعیین تابعیت فرزند، تابعیت والدین اوست. اگر یکی از والدین آلمانی باشد، به طور معمول فرزند نیز آلمانی محسوب می‌شود.

شرایط خاص اخذ تابعیت از طریق تولد در آلمان

علاوه بر اصل کلی تبعیت از والدین، شرایط دیگری نیز برای اخذ تابعیت آلمان از طریق تولد وجود دارد که عبارتند از:

  • کودکانی که در آلمان متولد شده و والدین آن‌ها مشخص نیست، به طور معمول تابعیت آلمانی دریافت می‌کنند.
  • افرادی که در آلمان متولد شده‌اند و حداقل 8 سال از 21 سال اول زندگی خود را در این کشور گذرانده‌اند، می‌توانند تابعیت آلمانی را درخواست کنند.
  • گذراندن حداقل 6 سال تحصیل در مدارس آلمان نیز می‌تواند یکی از شرایط اخذ تابعیت باشد.

در برخی موارد، ممکن است فردی به طور همزمان تابعیت دو کشور، از جمله آلمان را داشته باشد. اما این موضوع به قوانین هر دو کشور بستگی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

قوانین و شرایط تابعیت دوگانه در کشور آلمان

در آلمان، معمولاً اخذ تابعیت آلمانی به معنای از دست دادن تابعیت قبلی است، به خصوص برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا. این قانون با هدف جلوگیری از داشتن دو گذرنامه و استفاده از مزایای هر دو کشور است. با این حال، استثنائاتی برای کشورهایی وجود دارد که اجازه لغو تابعیت را نمی‌دهند. آرژانتین، بولیوی، برزیل و کاستاریکا جزو این دسته از کشورها محسوب می شوند.

برخی کشورها مانند جمهوری دومینیکن، اکوادور، گواتمالا، هندوراس، مکزیک، نیکاراگوئه و اروگوئه قوانین منعطف‌تری در مورد تابعیت دوگانه دارند. این کشورها به شهروندان خود اجازه می‌دهند که پس از اخذ تابعیت جدید، تابعیت قبلی خود را از هویت‌نامه‌شان حذف کنند. همچنین، برای افرادی که در کشورهایی با شرایط خاص زندگی می‌کنند، مانند عراق، لبنان، افغانستان یا ایران، حفظ تابعیت قبلی ممکن است به دلایل امنیتی یا حقوقی ضروری باشد. در این موارد، فرد ممکن است با چالش‌های بیشتری برای دریافت تابعیت آلمان مواجه شود.

شرایط دریافت تابعیت دوگانه در آلمان نسبتا پیچیده است. به طور کلی، اگر یک آلمانی بخواهد تابعیت کشوری غیر از آلمان یا سوئیس را به دست آورد، باید از دولت آلمان مجوز ویژه ای دریافت کند و گرنه شهروندی آلمان را از دست خواهد داد؛ مگر اینکه این تابعیت جدید مربوط به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد یا به صورت ارثی به فرد رسیده باشد. همچنین، فرزندانی که یکی از والدینشان آلمانی و دیگری خارجی است و در خارج از آلمان متولد شده‌اند، می‌توانند تابعیت دوگانه داشته باشند، به شرطی که یکی از والدینشان حداقل سه سال مجوز اقامت دائم در آلمان داشته باشد و فرزند نیز هشت سال در آلمان زندگی کند.

سوالات مهاجرتی خود را از چه کسی بپرسم؟

برای دریافت مشاوره رایگان، همین الان اقدام کنید!

مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان بسته به نوع ویزا (تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری و...) و شرایط فردی متقاضی متفاوت است. با این حال، به طور کلی، مجموعه مدارک زیر اغلب مورد نیاز خواهد بود:

  1. 1

    گذرنامه معتبر
  2. گذرنامه باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد و صفحات خالی کافی برای ویزا داشته باشد.

  3. 2

    عکس‌های پاسپورتی
  4. تعداد و مشخصات عکس‌ها طبق دستورالعمل سفارت آلمان تعیین می‌شود.

  5. 3

    گواهی تمکن مالی
  6. این مدرک نشان می‌دهد که شما توانایی تأمین هزینه‌های زندگی خود در آلمان را دارید. معمولاً به صورت حساب‌های بانکی، سهام، اوراق قرضه یا نامه تمکن مالی از بانک ارائه می‌شود.

  7. 4

    گواهی اسپانسری (در صورت وجود)
  8. اگر فرد دیگری هزینه‌های شما را تأمین می‌کند، باید نامه‌ای مبنی بر تمایل به حمایت مالی از شما ارائه دهد.

  9. 5

    مدارک پزشکی
  10. گواهی سلامت نشان می‌دهد که شما از نظر جسمی و روانی سالم هستید و هیچ بیماری واگیرداری ندارید.

  11. 6

    گواهی عدم سوء پیشینه
  12. این مدرک نشان می‌دهد که شما سابقه کیفری ندارید.

  13. 7

    نامه‌های توصیه‌نامه
  14. نامه‌های توصیه‌نامه از کارفرمایان قبلی می‌تواند به شما کمک کند تا شغل مورد نظر خود را در آلمان پیدا کنید.

  15. 8

    CV (رزومه)
  16. رزومه باید به زبان آلمانی یا انگلیسی باشد و شامل اطلاعاتی در مورد تحصیلات، تجربه کاری، مهارت‌ها و زبان‌ها باشد.

  17. 9

    مدرک تحصیلی
  18. ریزنمرات تمامی مقاطع و تمامی مدارک تحصیلی خود را به همراه ترجمه رسمی به زبان آلمانی یا انگلیسی ارائه دهید.

  19. 10

    مدرک بیمه
  20. باید مدرکی مبنی بر داشتن بیمه درمانی معتبر ارائه دهید.

  21. 11

    مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
  22. بسته به نوع ویزا و دانشگاه یا شرکتی که قصد کار در آن را دارید، مدرک زبان آلمانی (مانند Goethe Zertifikat) یا انگلیسی (مانند IELTS یا TOEFL) مورد نیاز است.

برای مهاجرت به آلمان آیا نیاز به ارائه مدرک زبان دارم؟

مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان بسته به هدف شما از مهاجرت (تحصیل، کار یا سرمایه‌گذاری) و نوع دانشگاه یا موسسه‌ای که انتخاب می‌کنید متفاوت است. برای تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان، معمولاً مدرک زبان آلمانی با سطح B1 یا B2 مورد نیاز است. اما اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی آلمان را دارید، ممکن است ارائه مدرک زبان انگلیسی کافی باشد. برای کار در آلمان، به دلیل نیاز به برقراری ارتباط موثر، داشتن مدرک زبان آلمانی با سطح B2 یا C1 ضروری است. در مسیر سرمایه‌گذاری، الزام خاصی برای ارائه مدرک زبان وجود ندارد، اما آشنایی با زبان انگلیسی یا آلمانی می‌تواند به شما در برقراری ارتباط با شرکا و مشتریان کمک کند.

سوالات مهاجرتی خود را از چه کسی بپرسم؟

برای دریافت مشاوره رایگان، همین الان اقدام کنید!

انواع اقامت در آلمان: موقت و دائم

  • اقامت موقت

این نوع اقامت معمولاً برای اهداف خاصی مانند تحصیل، کار، یا شرکت در دوره‌های زبان صادر می‌شود. مدت‌زمان اقامت موقت محدود است و پس از پایان دوره مشخص شده، باید تمدید یا تبدیل به اقامت دائم شود. برای مثال، دانشجویان بین‌المللی معمولاً ابتدا اقامت موقت تحصیلی دریافت می‌کنند و پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند برای اقامت کاری یا اقامت دائم اقدام کنند.

  • اقامت دائم

اقامت دائم به افرادی اعطا می‌شود که شرایط خاصی را دارا باشند. این شرایط معمولاً شامل اقامت طولانی‌مدت در آلمان، داشتن شغل پایدار، تسلط کافی به زبان آلمانی و عدم سوء پیشینه است. افرادی که اقامت دائم آلمان را دریافت می‌کنند، حق زندگی و کار بدون محدودیت زمانی در این کشور را دارند و می‌توانند از بسیاری از حقوق شهروندان آلمانی بهره‌مند شوند.

آیا خرید ملک به تنهایی برای اخذ اقامت دائم آلمان کافی است؟

خیر، خرید ملک به تنهایی نمی‌تواند تضمینی برای اخذ اقامت دائم آلمان باشد. اگرچه آلمان شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بخش املاک و مستغلات فراهم کرده است، اما خرید ملک به عنوان یک سرمایه‌گذاری شخصی، به طور مستقیم به اقامت دائم منجر نمی‌شود. برای دریافت اقامت دائم، معمولاً علاوه بر خرید ملک، شرایط دیگری مانند داشتن درآمد ثابت، تسلط به زبان آلمانی و بیمه درمانی نیز مورد نیاز است. با این حال، اگر قصد سرمایه‌گذاری تجاری در آلمان از طریق خرید ملک را داشته باشید، ممکن است بتوانید از طریق ویزای سرمایه‌گذاری، اقامت موقت و در نهایت اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.

شرایط خاص اخذ تابعیت از طریق تولد در آلمان

  • اقامت طولانی‌مدت: معمولاً حداقل ۵ سال اقامت قانونی در آلمان به صورت متوال.
  • شغل پایدار: داشتن یک شغل مناسب و درآمد کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی در آلمان
  • تسلط به زبان آلمانی: داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 یا بالاتر
  • عدم سوء پیشینه: نداشتن سابقه کیفری و رعایت قوانین آلمان
  • تمکن مالی: اثبات توانایی تأمین هزینه‌های زندگی بدون نیاز به کمک‌های اجتماعی

سوالات مهاجرتی خود را از چه کسی بپرسم؟

برای دریافت مشاوره رایگان، همین الان اقدام کنید!

نحوه اخذ تابعیت آلمان

اقامت دائم در آلمان به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به تمدید ویزا، به طور دائم در این کشور زندگی کنید. اما تابعیت آلمان یک قدم فراتر از آن است و به شما حقوق و مسئولیت‌های یک شهروند تمام‌عیار آلمانی را می‌دهد.

شهروندان آلمانی حق رای دارند و می‌توانند در انتخابات شرکت کنند. همچنین، آن‌ها می‌توانند برای مشاغل دولتی و برخی مشاغل خاص که نیاز به تابعیت آلمانی دارند، درخواست دهند. با داشتن تابعیت آلمانی، شما به عنوان یک شهروند اتحادیه اروپا می‌توانید آزادانه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر و زندگی کنید. همچنین فرزندان شما که در آلمان متولد شوند، به طور خودکار تابعیت آلمانی را دریافت می‌کنند. در صورت بروز هرگونه مشکلی در خارج از آلمان، شما به عنوان یک شهروند آلمانی تحت حمایت کنسولگری آلمان خواهید بود.

شرایط اخذ تابعیت آلمان

  • شما باید حداقل ۸ سال به طور مداوم در آلمان اقامت داشته باشید.
  • باید بتوانید به زبان آلمانی صحبت و نوشته‌های پیچیده را درک کنید.
  • باید نشان دهید که با فرهنگ و ارزش‌های آلمانی آشنایی دارید و به آن‌ها پایبند هستید.
  • باید بتوانید هزینه‌های زندگی خود را بدون نیاز به کمک‌های دولتی تامین کنید.
  • نباید سابقه کیفری موثری داشته باشید.

مراحل اخذ تابعیت آلمان

  • شما باید فرم درخواست تابعیت را به همراه مدارک مورد نیاز به اداره مهاجرت ارائه دهید.
  • پس از بررسی مدارک، شما باید در یک مصاحبه شرکت کنید تا مقامات مهاجرت از تسلط شما به زبان آلمانی و آشنایی شما با فرهنگ آلمان اطمینان حاصل کنند.
  • پس از بررسی تمام مدارک و مصاحبه، اداره مهاجرت در مورد درخواست شما تصمیم‌گیری خواهد کرد.

در کل، اخذ تابعیت آلمان یک فرآیند طولانی و پیچیده است، اما مزایای بسیاری دارد. اگر تصمیم به اخذ تابعیت آلمان دارید، بهتر است از همان ابتدا برنامه‌ریزی دقیق داشته باشید و با کمک یک مشاور مهاجرت، مراحل را به درستی طی کنید.

کارشناسان موسسه ایمیگو با داشتن تجربه و تخصص بالا در زمینه مهاجرت به آلمان، می‌توانند شما را در مسیر اخذ اقامت در این کشور همراهی کنند. این کارشناسان با آشنایی کامل به قوانین و رویه‌های مهاجرتی آلمان، به شما کمک می‌کنند تا بهترین روش مهاجرت را انتخاب کرده و مدارک مورد نیاز را به درستی آماده کنید. همچنین، آن‌ها شما را در طول مراحل مختلف پروسه مهاجرت، از جمله انتخاب دانشگاه یا شغل مناسب، تنظیم مدارک و انجام مصاحبه، همراهی خواهند کرد. با بهره‌گیری از خدمات مشاوره‌ای ایمیگو، شما می‌توانید با اطمینان خاطر و در کمترین زمان ممکن، اقامت آلمان را اخذ کنید.

آیا من می‌توانم به آلمان مهاجرت کنم؟

با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید

هزینه مهاجرت به آلمان چقدر است؟

هزینه مهاجرت به آلمان چقدر است؟

برای مهاجرت به آلمان چقدر پول لازم است؟ هزینه مهاجرت به آلمان به عوامل مختلفی مانند نوع ویزا، تعداد همراهان، روش مهاجرت و هزینه‌های زندگی در شهر مقصد بستگی دارد. هزینه‌های اولیه شامل آماده‌سازی مدارک، بیمه مسافرتی، دوره‌های زبان، هزینه ویزا و بلیط هواپیما است. به عنوان مثال، هزینه‌های آماده‌سازی مدارک، شامل هزینه ترجمه و تأیید مدارک تحصیلی و کاری می‌شود.

همچنین، هزینه دوره‌های زبان آلمانی بسته به سطح مورد نیاز و نوع کلاس متفاوت است. هزینه ویزا نیز برای هر نوع ویزا و گروه سنی متفاوت است. علاوه بر این، هزینه‌های زندگی در آلمان نیز بسته به شهر و سبک زندگی فرد متفاوت است. در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر و کسب اطلاعات جامع در خصوص لیست تعرفه های مهاجرت به آلمان و برآورد دقیق هزینه‌های مهاجرت به آلمان می ‌توانید با کارشناسان مجرب ما با شماره ۰۲۱-۸۸۵۱۴۵۲۸ تماس حاصل نمایید

هزینه زندگی در آلمان

هزینه مهاجرت به آلمان به عوامل مختلفی از جمله روش مهاجرت (تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری و ...)، شهر مقصد، سبک زندگی و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. به طور کلی، هزینه‌های مهاجرت به آلمان را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • هزینه‌های اولیه (مانند هزینه ویزا، بلیط هواپیما، ترجمه مدارک و...)
  • هزینه‌های جاری (مانند هزینه اجاره مسکن، غذا، حمل و نقل، بیمه و...)

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است، اما هزینه‌های زندگی مانند سایر کشورها می‌تواند متغیر باشد. هزینه زندگی در شهرهای مختلف هیچ کشوری یکسان نیست و هرچه به شهرهای صنعتی‌تر و پرجمعیت‌تر نزدیک می‌شویم، شاهد افزایش هزینه‌های زندگی نیز هستیم. آلمان نیز از این قاعده مستثنی نیست و قطعا هزینه زندگی در شهرهایی همچون لندن، هامبورگ و مونیخ بیشتر از سایر شهرهاست. همچنین، همانطور که در بخش های قبلی گفتیم، هزینه‌های مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه، بسیار بیشتر از سایر روش‌ها است.

طبق گزارش سایت Numbeo به صورت میانگین می‌توان گفت هزینه زندگی یک خانواده چهار نفره در آلمان، بدون در نظر گرفتن اجاره خانه، ۲۸۵۰ یورو در ماه تخمین زده می‌شود. این هزینه برای یک فرد مجرد حدود ۸۶۰ یورو در ماه برآورد می‌شود.

اجاره خانه در آلمان

جالب است بدانید بیشترین میزان هزینه زندگی در آلمان به اجاره خانه اختصاص می‌باید. میزان اجاره خانه در شهرهای کوچک‌تر در قیاس با کلانشهرها کمتر است. با این حال در تمام شهرهای آلمان اجاره خانه و ملک بخش قابل توجهی از هزینه‌های زندگی را شامل می‌شود. برای اینکه بتوانید معیاری برای مقایسه داشته باشید، باید گفت مبلغ اجاره خانه در شهر مونیخ ۸۹/۱۱۱ درصد بیشتر از میزان اجاره خانه در تهران است.

هزینه زندگی در شهرهای بزرگ آلمان

طبیعتا هزینه زندگی در شهری همچون مونیخ از میانگین اعلام‌شده بیشتر خواهد بود. طبق گزارش همین سایت، هزینه زندگی یک خانواده چهار نفره در شهر مونیخ ماهیانه ۳۳۰۰ یورو (بدون اجاره خانه) برآورد می‌شود.

مزایا و معایب مهاجرت به آلمان

زندگی در آلمان به عنوان یک کشور اروپایی می‌تواند تجربه‌ای از زندگی مدرن و با کیفیت از لحاظ شاخص‌های استاندارد زندگی را مهیا کند اما قطعا مهاجرت به آلمان به همه افراد توصیه نمی‌شود! زندگی در هر کشوری قوانین و شرایط خاص خود را دارد که ممکن است برای شخصی مناسب باشد و برای فردی دیگر، خیر. اگر آلمان یکی از گزینه‌های شما برای مهاجرت است، قبل از تصمیم‌گیری بهتر است مزایا و معایب مهاجرت و زندگی در آلمان را بشناسید و بدون آگاهی قدم در راه مهاجرت به آلمان نگذارید.

+

مزایای مهاجرت به آلمان

  • اقتصاد پایدار
  • بالا بودن شاخص‌های کیفیت زندگی
  • پایین بودن نرخ بیکاری
  • پایین بودن نرخ جرم و جنایت
  • وجود فرصت‌های شغلی برای افراد خارجی
  • بالا بودن کیفیت آموزش و سطح علمی دانشگاه‌ها
  • امکان تحصیل رایگان در دانشگاه‌های معتبر جهانی
-

معایب مهاجرت به آلمان

  • بالا بودن مبلغ اجاره خانه
  • بالا بودن نرخ مالیات
  • سخت بودن یادگیری زبان آلمانی
  • بالا بودن هزینه زندگی در شهرهای بزرگ
جواب سوال‌هات اینجاست!

مهاجرت به آلمان مانند هر کشور دیگری، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و رعایت قوانین است. اگرچه آلمان فرصت‌های زیادی برای مهاجران فراهم می‌کند، اما فرآیند آن می‌تواند پیچیده باشد. پیدا کردن کار مناسب، اخذ ویزا، تامین هزینه‌های زندگی و یادگیری زبان آلمانی از جمله مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه کنید.