صفر تا صد مهاجرت به کانادا
مهاجرت به کانادا میتواند پلهای باشد برای رسیدن به زندگی باکیفیت طبق استانداردهای جهانی و پیشرفتهای کاری و اقتصادی. برای ورود به کانادا شما میتوانید از طریق برنامههای فدرال یا برنامههای استانی اقدام کنید. اگر قصد دارید به کانادا مهاجرت کنید، این مطلب کمک میکند تا با شرایط مهاجرت به این کشور و شرایط اقامت کانادا آشنا شوید.
انواع برنامههای مهاجرتی کانادا
همانطور که گفتیم کانادا کشوری مهاجرپذیر است. از همین رو، قوانین مهاجرتی خود را به گونهای تعریف کرده تا افراد با شرایط گوناگون سنی، رشتههای مختلف تحصیلی و حوزههای کاری متنوع بتوانند از طریق برنامههای مهاجرتی این کشور، برای دریافت ویزا یا اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
برای مهاجرت به کانادا شما یا باید از طریق برنامههای مهاجرتی فدرال اقدام کنید و یا اینکه در برنامههای استانی کانادا شرکت کنید. اما تفاوت این دو چیست؟
فدرال کانادا با توجه به نیازهای کل کشور ۹ برنامه مهاجرتی ارائه کرده.
برای آشنایی با سایر برنامههای مهاجرتی فدرال مطلب برنامه های دولت کانادا را بخوانید.
هر کدام از استانهای کانادا با توجه به نیاز و شرایط اقتصادی خاص خود، برنامههای نامزدی استانی (PNP) ارائه کردهاند. شما میتوانید برای مهاجرت به کانادا در این برنامههای استانی شرکت کنید اما در نهایت صدور اقامت دائم کانادا زیر نظر فدرال انجام میشود.
برنامههای استانی کانادا بسیار متنوع هستند اما در ۳ دسته کلی تخصص و مهارت، کارآفرینی و اکسپرساینتری قرار میگیرند.
برای آشنایی با جزئیات برنامههای مهاجرتی هر استان از کانادا، میتوانید لینک مطلب اختصاصی هر کدام را در جدول زیر بیابید:
تنها استانی که برنامههای مهاجرتی خود را مستقل از فدرال کانادا طراحی و اجرا میکند، استان کبک است. این استان برنامهای تحت عنوان نامزدی استانی کانادا ندارد اما برنامههای مهاجرتی مختص به خود را در ۲ گروه اصلی نیروی کار متخصص و کارآفرینی ارائه داده است.
برای آشنایی با روشهای مهاجرت به استان کبک مطلب برنامه استانی کبک را بخوانید.
کانادا هر سال از ورود حدود ۱۱۰ هزار نیروی کار ماهر از طریق سیستم اکسپرساینتری استقبال میکند. اکسپرساینتری یک سیستم آنلاین است که توسط دولت کانادا برای سازماندهی و پردازش درخواست افرادی که میخواهند به کانادا مهاجرت کنند و اقامت دائم این کشور را کسب کنند، استفاده میشود.
اکسپرساینتری یک سیستم مبتنی بر امتیازبندی است. یعنی هرچه امتیاز پروفایل شما بیشتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت اقامت کانادا خواهید داشت. امتیاز پروفایل شما به عواملی همچون سن، تحصیلات، سطح دانش زبان، سابقه کار و داشتن جابآفر بستگی دارد.
کانادا ۳ برنامه مهاجرتی مبتنی بر امتیاز پروفایل اکسپرساینتری دارد:
هر کدام از این ۳ برنامه مهاجرتی کانادا شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارند. با کلیک روی عنوان هر برنامه میتوانید مطلب اختصاصی و جامع مربوط به آن را بخوانید.
نکته قابل توجه این است که هر یک از استانهای کانادا به جز مانیتوبا و کبک نیز یک برنامه مهاجرتی دارند که شرط اصلی شرکت در آنها، داشتن پروفایل فعال اکسپرساینتری است.
نحوه امتیازدهی در این برنامهها به صورت زیر است:
اگر از طریق برنامههای استانی در این سیستم امتیازی شرکت کنید، شانس پذیرفته شدن شما افزایش چشمگیری خواهد داشت. در این روش پس از دریافت دعوتنامه از سوی استان مورد نظر، باید وارد پروفایل اکسپرساینتری شوید و پذیرش خود را نیز به اطلاعات ثبتشده در پروفایلتان اضافه کنید. با این کار ۶۰۰ امتیاز به مجموع امتیازات شما اضافه خواهد شد و اینگونه شانس برنده شدن شما در قرعهکشی بالا خواهد رفت.
آیا من میتوانم به کانادا مهاجرت کنم؟
با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید
برای مهاجرت به کانادا، چه از طریق برنامههای فدرال اقدام کنید و چه از طریق برنامههای استانی، در نهایت برنامه مهاجرتی شما در یکی از دستههای زیر قرار میگیرد
برای مهاجرت کاری به کانادا داشتن جابآفر از یک کارفرمای کانادایی یا داشتن سابقه کار در مشاغل مورد نظر این کشور لازم است.
این روش برای افراد خوداشتغال یا کسانی که سرمایه کافی برای راهاندازی کسبوکار یا ایدههای خلاقانه تجاری دارند، مناسب است.
در صورتی که بتوانید از دانشگاهی در کانادا پذیرش دریافت کنید، مهاجرت تحصیلی به کانادا روشی آسان و کمهزینه خواهد بود.
این روش برای فردی مناسب است که یکی از اعضای خانواده درجه یک او شهروند کاناداست و توانایی حمایت مالی از او را دارد.
اگر با فردی که شهروند کاناداست یا اجازه اقامت دائم در کانادا را دارد، ازدواج کنید، شما هم میتوانید بعد از ۳ سال اقامت دائم بگیرید.
کانادا از پناهجویانی که به قصد نجات جان خود به این کشور پناه آوردهاند و در شرایط دشواری قرار دارند، حمایت میکند.
در ادامه تکتک روشهای مهاجرت به کانادا را شرح خواهیم داد تا به طور دقیقتر با هر یک از آنها آشنا شوید
کانادا به دلیل نداشتن نیروی کار کافی، برنامههای مهاجرتی کاری خود را به گونهای طراحی کرده است تا از طریق آنها بتواند نیروی کار مورد نیاز خود را تامین کند. اگر میخواهید از طریق کار به کانادا مهاجرت کنید، شما به جاب آفر از یک کارفرمای کانادایی یا سابقه کار در NOC های تعیینشده از سوی اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی کانادا نیاز دارید. برنامههای کاری کانادا را میتوان به ۲ دسته کلی تقسیمبندی کرد: 1. برنامههای کاری نیازمند به تاییدیه ارزیابی تاثیر بازار کانادا (LMIA) 2. برنامههای کاری جابجایی بینالمللی (IMP) در ادامه هر کدام را به طور مختصر توضیح خواهیم داد.
در این برنامههای کاری، کارفرمای کانادایی برای دادن جاب آفر به افراد خارجی باید از اداره کار کانادا مجوز دریافت کند. این مجوز به این معناست که استخدام نیروی کار خارجی روی میزان بیکاری شهروندان کانادایی یا حقوق دریافتی آنها تاثیر منفی نمیگذارد.
برخی از برنامههای مهاجرتی کاری کانادا معاف از تاییدیه اداره کار این کشور هستند. در این دسته از برنامهها کارفرما به دولت کانادا ثابت میکند که استخدام یک نیروی کار خارجی منجر به رشد اقتصادی یا فرهنگی قابل توجهی در کانادا میشود.
سرمایهگذاری در کانادا ۳ زیرگروه دارد: 1. مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی 2. مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی 3. مهاجرت به کانادا از طریق استارتآپ در ادامه هر کدام را به طور مختصر توضیح خواهیم داد.
هر استان کانادا دارای یک برنامه مهاجرتی تحت عنوان کارآفرینی است. برنامههای کارآفرینی هر استان شرایط خاص خود را دارند اما اشتراک همه آنها داشتن سرمایه اولیه برای راهاندازی یا خریداری یک کسبوکار است به طوری که فعالیت تجاری شما برای دولت کانادا سود اقتصادی داشته باشد.
این مسیر مهاجرتی به کانادا برای هنرمندان و ورزشکارانی طراحی شده است که در سطح بینالمللی فعالیت دارند. شرایط دریافت ویزای خوداشتغالی کانادا چیست؟ داشتن سابقه کاری، داشتن تجربه کافی در فعالیتهای هنری یا ورزشی و ارائه بیزینسپلن از شرایط مهم مهاجرت به کانادا از طریق این برنامه مهاجرتی هستند.
این دسته از روشهای سرمایهگذاری متفاوت با گروههای قبلی هستند. برای دریافت ویزای استارتآپ کانادا شما نیازی به سرمایه اولیه ندارید، بلکه با ایده خلاقانه و نوآورانه خود باید بتوانید یکی از سازمانهایی که از سوی دولت کانادا برای پشتیبانی از استارتآپها تعیین شدهاند، متقاعد به همکاری یا سرمایهگذاری کنید. شرایط دریافت مهاجرت به کانادا از طریق استارتآپ داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، اثبات تمکن مالی، دریافت نامه حمایتی از سازمانهای مورد تایید دولت کانادا و از همه مهمتر ارائه یک ایده ناب و خلاقانه با قابلیت اجرا شدن از شرایط اصلی دریافت این ویزا هستند.
برای مهاجرت تحصیلی کانادا گرفتن پذیرش از دانشگاه یا مرکز تحصیلی در این کشور ضروری است. همچنین شما باید بتوانید هزینههای یک سال تحصیل و زندگی در کانادا را پوشش دهید.
تحصیل در کانادا، یک تیر و دو نشانبا مهاجرت تحصیلی به کانادا علاوه بر اینکه مسیر دریافت اقامت دائم این کشور را صاف و هموار میکنید، در کلاس درس بزرگترین اساتید رشته تحصیلی خود خواهید نشست و از معتبرترین سیستمهای آموزشی دنیا فارغالتحصیل خواهید شد. برای افرادی که مشتاق به یادگیری و تحصیل هستند، چه چیزی از این بهتر؟!
جدا از این، داشتن مدرک تحصیلی از دانشگاهی در کانادا برگ برنده در بسیاری از برنامههای مبتنی بر تخصص و مهارت استانهای مختلف کاناداست.
بله. شما مجازید در دوران دانشجویی کار پارهوقت انجام دهید یعنی حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کنید. البته در تعطیلات بین دو ترم یا تعطیلات رسمی همچون کریسمس میتوانید به صورت تماموقت یعنی حداکثر ۴۰ ساعت در هفته کار کنید و از این طریق بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی خود را تامین کنید.
کانادا تمایل دارد دانشجویان خارجی را پس از پایان دوره دانشجویی به عنوان نیروی کار جذب کند. به همین دلیل یک برنامه تحت عنوان اجازه کار پس از فارغالتحصیلی (PGWPP) ارائه داده است. با داشتن مجوز کار آزاد در کانادا شما میتوانید حداکثر ۳ سال پس از فارغالتحصیلی در کانادا بمانید و به کار مشغول شوید و تجربه کار کانادایی کسب کنید. داشتن این سابقه کار، یک پله پرش برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق برنامه تجربه کانادایی (CEC) است.
مهاجرت به کانادا مانند زندگی در هر نقطهای از دنیا، مزایا و معایبی دارد که ما در اینجا به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
لیست کاملتر را در مطلب مزایا و معایب مهاجرت به کانادا بخوانید.
آیا من میتوانم به کانادا مهاجرت کنم؟
با تکمیل پروفایل در ایمیگو، رایگان و درلحظه، پاسخ سوالتان را مشاهده کنید