ایمیگو

مهم ترین اختراعات کشور آلمان

نویسنده: فرزانه
تاریخ بروزرسانی:۱۸ آذر ۱۴۰۳
Location
زمان مطالعه:13 دقیقه

آلمان به عنوان یکی از قطب های نوآوری جهانی، سهم قابل توجهی در توسعه فناوری های جدید دارد. بر اساس آمار سال ۲۰۲۰، شرکت های آلمانی موفق به ثبت ۲۵۹۵۴ اختراع در اداره ثبت اختراع اروپا شده و این کشور را به عنوان یک قدرت جهانی در زمینه نوآوری و اختراع پس از ایالات متحده آمریکا در رتبه دوم جهانی معرفی کرده اند.

فرم مشاوره رایگان

این آمار نشان از تعهد عمیق مردم آلمان به تحقیق و توسعه و نقش محوری آن در پیشرفت فناوری های نوین دارد. برخی از تأثیرگذارترین اختراعاتی که ریشه در آلمان دارند و تحولی شگرف در جهان ایجاد کرده اند، عبارتند از ماشین چاپ، اشعه ایکس، موتور دیزل و میکروسکوپ الکترونی!

در این مقاله از ایمیگو، به بررسی بزرگترین اختراعات و اکتشافات آلمانی که واقعاً جهان را متحول کردند، می پردازیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

لیست مهم ترین اختراعات آلمان ها که نمی دانستید!

اختراع مخترع سال اختراع
موتور دیزلی رودولف دیزل 1896
چراغ بنزن رابرت بونسن 1855
میکروسکوپ الکترونی ارنست روسکا، ماکس کنول 1931
لنز تماسی توماس یانگ 1801
دستگاه چاپ یوهانس گوتنبرگ 1456
رادار کریستین هلسمایر 1904
میکروسکوپ نیروی اتمی گرد بینینگ 1980
هواپیمای موشکی الکساندر لیپیچ 1928
کیسه هوا والتر لیندرر 1951
سرعت‌سنج اوتو شولتز 1902
آدیداس آدولف (آدی) داسلر 1920
آسپرین بایر 1897
اتومبیل کارل بنز و گوتلیب دایملر 1886
آبجو ویلهلم چهارم و لودویگ دهم 1516
دوچرخه کارل فون درایس 1817
کارت هوشمند یورگن دتلوف و هلموت گوتروپ 1969
رایانه قابل برنامه‌ریزی کنراد زوزه 1941
گلایدر اوتو لیلیه‌نتال 1894
خرس‌های گومی هانس ریگل 1922
هلیکوپتر هاینریش فوکه 1936
MP3 کارلهینز براندنبورگ 1993
فانتا ماکس کیت 1941
فیلتر قهوه ملتیتا بنتز 1908
نوار چسب اسکار تروپلوویتز 1901
آکاردئون کریستین فردریش لودویگ بوشمن 1822

موتور دیزل

موتور دیزل یکی از مهم ترین اختراعات آلمانی هاست که امروزه در بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک استفاده می شود. این موتور قدرتمند، نیروی محرکه ی ماشین آلات سنگین، کشتی ها و بسیاری از تجهیزات صنعتی دیگر است.

داستان اختراع موتور دیزل به یک مهندس آلمانی برمی گردد که در ابتدا به دنبال راهی برای ساخت یخچال بود. اما او خیلی زود متوجه شد که ایده ای بزرگ تر در ذهن دارد. او می خواست موتوری بسازد که بتواند با استفاده از نیروی احتراق، کارهای سنگین را انجام دهد.

این مهندس با آزمایش های زیادی، بالاخره موفق شد موتوری بسازد که با استفاده از روغن کار می کرد. در این موتور، روغن به شدت فشرده می شد و به قدری داغ می شد که خود به خود آتش می گرفت. این اتفاق باعث می شد که پیستون موتور به حرکت درآید و انرژی تولید کند.

هدف اصلی این مهندس این بود که با ساخت موتور دیزل، به کارگران صنایع کوچک کمک کند تا بتوانند با کارخانه های بزرگ رقابت کنند. او می خواست که همه بتوانند از این موتور قدرتمند استفاده کنند و کارهایشان را راحت تر انجام دهند.

اختراع مشعل بونسن

در سال ۱۸۵۲، دانشگاه هایدلبرگ برای ارتقای سطح تحقیقات شیمیایی خود، از دانشمند برجسته، رابرت بونسن، دعوت به همکاری کرد. به همین منظور، دانشگاه اقدام به ساخت یک آزمایشگاه شیمی مدرن نمود. در حین ساخت این آزمایشگاه، بونسن به همراه همکار خود، پیتر دساگا، به طراحی نوع جدیدی از مشعل های آزمایشگاهی پرداختند.

این دو دانشمند با ترکیب دقیق گاز و اکسیژن، موفق به ساخت مشعلی شدند که شعله ای بسیار داغ و عاری از دوده تولید می کرد. این اختراع به سرعت در آزمایشگاه های سراسر جهان مورد توجه قرار گرفت و به ابزاری ضروری برای گرم کردن، استریل کردن و انجام واکنش های شیمیایی تبدیل شد. مشعل بونسن به نام مخترع خود نامگذاری شد و تا به امروز به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای آزمایشگاهی و تحولی در آزمایشگاه های شیمی شناخته می شود.

میکروسکوپ الکترونی

میکروسکوپ الکترونی از اختراعات کشور آلمان

یکی از اختراعات محبوب آلمانی در قرن گذشته، میکروسکوپ الکترونی بوده است. از طریق آن، یک فرد می تواند هر ماده یا شیئی را تا 10،000،000 برابر از اندازه طبیعی آن بزرگنمایی کند. در سال 1931، فیزیکدان معروف آلمانی ارنست روکا با همکاری مهندس برق آلمانی ماکس نول، اولین میکروسکوپ الکترونی را طراحی کردند.

اولین نمونه های اولیه فاقد توانایی بزرگنمایی یک شی مانند میکروسکوپ نوری بودند. با گذشت سال ها، روکا و نول پیشرفت های چشمگیری در کارایی میکروسکوپ ایجاد کردند. این میکروسکوپ به لنزهای الکترواستاتیک و الکترومغناطیسی قدرتمندی مجهز است که با تنظیم میزان پرتو الکترونی که روی شی مورد بزرگنمایی می افتد، تصویری ایجاد می کند. شما می توانید مواد ریز مانند اتم ها را از طریق میکروسکوپ الکترونی مشاهده کنید.

ماشین چاپ

یکی دیگر از اختراعات مهم آلمان، ماشین چاپ است. این اختراع یکی از اولین اختراعاتی بود که منجر به چاپ کتاب، روزنامه، مجله و سایر موارد شد. در سال 1456، زمانی که جهان درگیر مسائل سیاسی شدیدی بود، یوهانس گوتنبرگ این تکنولوژی را اختراع کرد.

این اختراع به فلز اجازه می داد تا به سرعت ذوب و سرد شود و جوهر روغنی بادوام تولید کند. این جوهر بیشتر به شکل مایع غلیظی بود که به فلز می چسبید و انتقال آن به دستگاه چاپ و کاغذ را آسان تر می کرد. برای تولید متن، دستگاه چاپ نیاز داشت تا فشار زیادی را به سطح قابل چاپ وارد کند.

اولین کتابی که در اروپا با ماشین چاپ منتشر شد، «کتاب مقدس گوتنبرگ» بود که به «کتاب مقدس 42 خطی» نیز معروف است. این کتاب همچنین به نام های «کتاب مقدس مازارین» و «B42» شناخته می شود. این رویداد آغاز انقلاب گوتنبرگ و همچنین شروع چاپ کتاب در اروپا را نشان داد. این اختراع در زمانی که بسیاری از کشورها با استعمار و سرکوب حقوق بشر دست و پنجه نرم می کردند، موجی از تحول را به همراه آورد.

سیستم رادار

سیستم رادار از اختراعات کشور آلمان

جیمز کلرک ماکسول در پژوهش های پیشگامانه خود در زمینه الکترومغناطیس، برای نخستین بار به امکان ساخت سیستم هایی مشابه رادار اشاره کرد. در آغاز قرن بیستم بود که ابزارها و دستگاه های مختلفی بر اساس اصول الکترومغناطیسی ساخته شدند. دانشمند آلمانی، کریستین هُلس مایر(Christian Hülsmeyer)، نیز سیستمی برای تشخیص کشتی ها توسعه داد که هدف اصلی آن، هدایت ایمن کشتی ها در میان مه دریایی بود.

طراحی چنین سیستم هایی که تولید پالس های کوچک انرژی رادیویی را ممکن می کرد، گام مهمی به سوی ایجاد سیستم های رادار امروزی بود. از جمله اختراعات محبوب آلمانی ها در مهندسی دریایی و هوافضا، سیستم های رادار بودند که در طول جنگ جهانی دوم پیشرفت سریعی داشتند و عنصر کلیدی بودند که متفقین را به سوی پیروزی هدایت کردند.

هلیکوپتر

یکی از مهم ترین اختراعات آلمانی که این کشور به جهان هدیه داده است، هلیکوپتر است. در دهه 1930، مهندس هنریک فوکه تحقیقات خود را بر روی هلیکوپترها آغاز کرد. در سال 1932، این شخص به بررسی مشکلات و موانع موجود در کنترل پرواز هلیکوپتر هایی که با چرخش بال هایشان نیروی بالابر ایجاد می کنند پرداخت و یک نمونه ی اولیه کوچک از هلیکوپتر را ساخت.

با این حال چهار سال زمان برد تا او بتواند اولین هلیکوپتر کاملاً قابل کنترل خود را که به طور کامل بر روی آن تسلط داشت، در سال 1936 در شهر برلین به نمایش عموم بگذارد.

خرس های ژله ای

خرس‌های ژله‌ای از اختراعات کشور آلمان

یکی از محبوب ترین شیرینی های جهان که ریشه در آلمان دارد، خرس های ژله ای است. این خوراکی رنگارنگ و خوشمزه، که خاطرات شیرین کودکی بسیاری را تداعی می کند، در سال ۱۹۲۲ توسط هانس ریگل اختراع شد.

هانس ریگل، اهل شهر بن آلمان، با تاسیس شرکت شیرینی سازی هاریبو (Haribo) که ترکیبی از حروف اول نام و نام خانوادگی اش و نام شهر بن است، این خرس های کوچک و دوست داشتنی را به دنیای شیرینی ها معرفی کرد. امروزه، هاریبو به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان شیرینی های ژله ای در جهان شناخته می شود و خرس های ژله ای آن به نمادی از شادی و لذت برای کودکان و بزرگسالان تبدیل شده است.

گلایدر

در سال ۱۸۹۴، یک مرد آلمانی به نام اتو لیلینتال، اولین کسی بود که با استفاده از یک وسیله ی پرنده بدون موتور به نام گلایدر، توانست در هوا پرواز کند. او سال ها روی طراحی بال هایی شبیه بال پرندگان کار کرده بود تا بتواند با آن ها در آسمان بپرد. اگرچه او در این کار خیلی موفق بود اما متأسفانه در یکی از پروازهای آزمایشی اش سقوط کرد و جان باخت.

بعد از مرگ لیلینتال، دو برادر آمریکایی به نام های رایت، طرح های او را به دقت بررسی کردند و با الهام از آن ها، اولین هواپیمای موتوری جهان را ساختند. به عبارت ساده تر، اتو لیلینتال با اختراع گلایدر، راه را برای ساخت هواپیما هموار کرد. او اولین کسی بود که نشان داد انسان می تواند با استفاده از بال هایی شبیه پرندگان، در آسمان پرواز کند.

نوشابه فانتا

در سال ۱۹۴۰ میلادی، در پی اعمال تحریم های تجاری آمریکا علیه آلمان نازی و در نتیجه محدودیت در واردات مواد اولیه مورد نیاز برای تولید نوشابه کوکاکولا، نوشیدنی فانتا به عنوان جایگزینی برای این محصول محبوب در آلمان تولید گردید.

در زمان جنگ جهانی دوم، وقتی که شرکت کوکاکولا به دلیل تحریم ها نمی توانست مواد اولیه اصلی نوشابه خود را به آلمان بفرستد، مدیر شرکت کوکاکولا در آلمان، آقای ماکس کیت، تصمیم گرفت یک نوشیدنی جدید بسازد. او با استفاده از چیزهایی که در آلمان پیدا می شد، مثل بقایای میوه ها بعد از آبگیری و آب پنیر، نوشیدنی جدیدی درست کرد. این نوشیدنی جدید «فانتا» نام گرفت.

فانتا خیلی زود در آلمان محبوب شد و مردم آن را خیلی دوست داشتند. به طوری که در سال ۱۹۴۳، حدود سه میلیون قوطی فانتا فروخته شد. البته فرمولی که امروزه برای ساختن فانتا استفاده می شود، کمی متفاوت است و در سال ۱۹۵۵ در ایتالیا ساخته شد.

فیلتر قهوه

در سال ۱۹۰۸، خانمی به نام ملتیتا بنتز که در شهر درسدن آلمان زندگی می کرد، از طعم تلخ قهوه ای که درست می کرد خیلی ناراحت بود. او می خواست یک قهوه خوشمزه و بدون تلخی بنوشد. برای همین، به فکر راهی افتاد تا بتواند قهوه را طوری دم کند که طعم تلخ آن گرفته شود.

خانم بنتز ایده جالبی به ذهنش رسید. او فکر کرد اگر قهوه را از یک کاغذ صافی رد کند، شاید بتواند ذرات ریز و تلخی که باعث بد طعم شدن قهوه می شوند را جدا کند. او این ایده را عملی کرد و یک فیلتر کاغذی درست کرد.

ایده خانم بنتز خیلی خوب بود و به زودی همه آن را پسندیدند. به همین دلیل، او یک شرکت خانوادگی تأسیس کرد و شروع به تولید فیلترهای کاغذی کرد. امروزه این شرکت (Melitta Group KG) بزرگ شده و حدود ۳۳۰۰ نفر در آن کار می کنند.

نتیجه گیری

در حالی که جنگ های جهانی و آشوب های سیاسی جهان را فرا گرفته بود، آلمان یکی پس از دیگری اختراعات جدیدی را تولید می کرد. این کشور همواره مرکز تحولات فکری و خانه نابغه هایی چون کارل مارکس و آلبرت انیشتین و همچنین مخترعان برجسته ای مانند کارل فون لینده، پل نیپکاو که تلویزیون را به ما معرفی کرد، هوگو یونکرز و ورنر فون براون که اولین موشک فضایی را طراحی کردند، بوده است.

همچنین آلمان که برخی از نابغه های شگفت انگیز را پرورش داده است، همواره بر تحقیق و توسعه تأکید کرده است و خانه بسیاری از دانشگاه های برتر جهان است که بسیاری از آن ها به طور خاص به مهندسی و علوم اختصاص دارند.

به نظر شما، کدام یک از اختراعات آلمانی بیشترین تأثیر را بر زندگی روزمره بشریت گذاشته است؟ اگر قصد مهاجرت و زندگی در آلمان دارید، کارشناسان مجرب موسسه ایمیگو آماده اند تا به صورت کاملا رایگان، شما را به طور دقیق در زمینه اخذ ویزا و شرایط مهاجرت به آلمان راهنمایی کنند.

  • شماره تماس مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۸۵۱۴۵۲۸

سوالات متداول

1. چه اختراعی از آلمان باعث پیشرفت در جراحی های پزشکی شد؟

اره برقی جراحی (Gigli saw) در قرن 19 توسط جراح آلمانی Bernhard Heine اختراع شد. این ابزار برای جراحی های استخوانی بسیار انقلابی بود.

2. آیا اختراعات آلمان در توسعه موسیقی نقشی داشته اند؟

بله گرامافون مدرن توسط امیل برلینر، مهندس آلمانی اختراع شد و راه را برای ضبط و پخش موسیقی هموار کرد.

3. آیا اختراعی از آلمان به توسعه عکاسی کمک کرده است؟

اولین دوربین کوچک و قابل حمل جهان یعنی Ur-Leica توسط کمپانی لایکا در آلمان ساخته شد.

4. آلمان چه اختراعی در ارتباطات رادیویی دارد؟

اولین رادیوی FM جهان توسط هانس هولمان در آلمان اختراع شد که کیفیت صدای بهتری را ارائه می کرد.

5. آیا آلمان در صنعت کشاورزی اختراعی متمایز داشته است؟

کود مصنوعی نیتروژنی توسط فریتز هابر و کارل بوش در اوایل قرن 20 توسعه یافت و کشاورزی مدرن را متحول کرد.

6. آیا اختراعی از آلمان باعث پیشرفت در آموزش شده است؟

بله اولین تخته های گچی مدرن در قرن 19 توسط آلمانی ها برای مدارس طراحی شد.

7. آیا آلمان در صنعت مد اختراعی مهم داشته است؟

زیپ مدرن (Fastener) توسط ویلهلم هومل در آلمان توسعه یافت و سپس به طور گسترده در پوشاک استفاده شد.

نظرات شما0 نظر