ایمیگو

مهم ترین اختراعات کشور اتریش

نویسنده: فرزانه
تاریخ انتشار:۱۸ آذر ۱۴۰۳
تاریخ بروزرسانی:۱۸ آذر ۱۴۰۳

اتریش سرزمینی با تاریخ غنی در زمینه هنر، موسیقی و فرهنگ، همواره مهد نوآوری و خلاقیت نیز بوده است و در جنگ جهانی دوم با مجارستان یک کشور متحد بود. اختراعات و اکتشافات اتریشی، حاصل تفکر خلاق و تلاش بی وقفه دانشمندان و مخترعان این کشور است که به پیشرفت علم و فناوری کمک شایانی کرده است.

فرم مشاوره رایگان

این دستاوردها که شامل اشیاء، فرایندها و تکنیک های جدید می شود، اغلب توسط افرادی که در اتریش متولد شده اند یا در این کشور فعالیت می کرده اند، خلق شده است. هرچند مرز دقیقی بین اختراع و کشف وجود ندارد و بسیاری از ابداعات، ترکیبی از هر دو هستند اما همه آن ها نشان دهنده روحیه جستجوگر و کنجکاوی اتریشی ها است.

در این مقاله از ایمیگو، فهرستی از مهم ترین اختراعات و اکتشافات اتریشی ها معرفی شده است که نشان دهنده دستاورد و توانایی های تاریخ مردمان اتریش می باشد.

اختراعات در زمینه شیمی

چرخه کوری (Cori Cycle): این چرخه در دهه 1930 توسط کارل کوری (Carl Cori) و گرتی کوری (Gerty Cori) هر دو اتریشی آمریکایی کشف شد. چرخه کوری فرآیندی در بدن است که لاکتات تولید شده در ماهیچه ها طی فعالیت شدید، به کبد منتقل می شود و دوباره به گلوکز تبدیل می گردد.

کارل و گرتی کوری در سال 1947 جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را به دلیل تحقیقاتشان در متابولیسم کربوهیدرات دریافت کردند. این چرخه نقش مهمی در تولید انرژی در بدن، به ویژه هنگام ورزش شدید، ایفا می کند.

سومان (Soman): سومان یک عامل عصبی کشنده است که در دهه 1940 در آلمان نازی توسعه یافت. ریچارد کون (Richard Kuhn) یک شیمی دان اتریشی که در زمینه ویتامین ها و رنگدانه های گیاهی تحقیق می کرد، در تحقیقاتی که به توسعه سومان منجر شد، مشارکت داشت. کون در سال 1938 به دلیل تحقیقاتش در مورد ویتامین ها (به ویژه ویتامین B2 و B6) جایزه نوبل شیمی را دریافت کرد.

اختراعات در زمینه زمین شناسی و اخترشناسی

اختراعات در زمینه زمین‌شناسی و اخترشناسی

پرتوهای کیهانی (Cosmic Rays): پرتوهای کیهانی، کشف شده توسط ویکتور فرانسیس هس (Victor Francis Hess)، دانشمندی بود که در سال ۱۹۳۶ میلادی به دلیل کشف پرتوهای کیهانی موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد. او با انجام آزمایش هایی در ارتفاعات بالا نشان داد که شدت پرتوهایی که به زمین می رسند، با افزایش ارتفاع بیشتر می شود. این کشف نشان داد که منبع این پرتوها خارج از جو زمین است.

قاره گندوانا (Gondwana): یک ابرقاره باستانی بود که بخش های بزرگی از نیمکره جنوبی زمین را در بر می گرفت. این ابرقاره در طول میلیون ها سال به قاره های امروزی مانند آفریقا، آمریکای جنوبی، استرالیا، قطب جنوب، هند و شبه قاره عربستان تقسیم شده است. ایده وجود این ابرقاره اولین بار توسط زمین شناس اتریشی ادوارد سوئس مطرح شد.

اقیانوس تتیس (Tethys Ocean): اقیانوسی باستانی بود که بین قاره های گندوانا و لورازیا قرار داشت. این اقیانوس در طول دوران زمین شناسی تغییرات زیادی کرده و بخش هایی از آن به دریاهای امروزی مانند مدیترانه تبدیل شده است. اقیانوس تتیس نیز توسط ادوارد سوئس به عنوان بخشی از نظریه زمین شناسی او شناسایی شد.

اختراعات در زمینه آشپزی

کایزرشمارن (Kaiserschmarrn): نوعی پنکیک پف دار شیرین است که معمولاً در اتریش و آلمان سرو می شود. این دسر با تکه های میوه و پودر قند تزیین می شود.

موزارتکول (Mozartkugel): پاول فورست (Paul Fürst) این شیرینی را در سال 1890 در شهر سالزبورگ اختراع کرد. موزارتکول یک شیرینی شکلاتی است که در شهر سالزبورگ اتریش بسیار محبوب است. این شیرینی شامل یک هسته مارزیپان است که با لایه های شکلات پوشانده شده است.

زاچرتورت (Sachertorte): فرانتس زاخر (Franz Sacher) این کیک را در سال 1832 برای پرنس کلمنز ونتسل فون مترنیخ، صدراعظم اتریش تهیه کرد. زاچرتورت یک کیک شکلاتی معروف اتریشی است که با مربای آلو و گاناش شکلاتی تهیه می شود.

سالزبورگ نوکرل (Salzburger Nockerl): این دسر در قرن هفدهم میلادی به عنوان یکی از دسرهای خاص سالزبورگ معرفی شد. گفته می شود که نوکرل ها نماد سه کوه معروف این شهر (Kapuzinerberg, Mönchsberg, و Gaisberg) هستند. سالزبورگ نوکرل یک دسر پفکی سبک و نرم است که با تخم مرغ، شکر و آرد تهیه می شود و با پودر قند تزیین می شود.

اختراعات حوزه فناوری اطلاعات و دستگاه های الکترونیکی

اختراعات حوزه فناوری اطلاعات و دستگاه‌های الکترونیکی

حافظه درام: در اواخر دهه 1930 و اوایل دهه 1940 میلادی توسط گوستاو تاوتل (Gustav Tauschek)، مهندس اهل اتریش اختراع شد. حافظه درام نوعی حافظه قدیمی است که برای ذخیره اطلاعات در کامپیوترهای اولیه استفاده می شد. این حافظه شبیه به یک طبل چرخان بود و اطلاعات به صورت مغناطیسی روی سطح آن ذخیره می شد.

برد مدار چاپی: PCB در سال 1936 توسط پل آیزلر (Paul Eisler)، مهندس و مخترع اتریشی ابداع شد. برد مدار چاپی یک صفحه نازک است که اجزای الکترونیکی مانند ترانزیستورها، مقاومت ها و خازن ها روی آن قرار می گیرند. این بردها به صورت گسترده در تمام دستگاه های الکترونیکی از کامپیوترها تا تلفن های همراه استفاده می شوند.

حرکت آهسته یا اسلوموشن: تکنیکی است که برای افزایش هیجان در فیلم های اکشن و ثبت جزئیات دقیق لحظات ورزشی استفاده می شود. آگوست موسر (August Musger) کشیش و فیزیکدان اتریشی، در اوایل قرن بیستم این تکنیک را اختراع کرد و به زمان اجازه داد تا آهسته تر حرکت کند.

موسر که از لرزش و پرش تصاویر فیلم های اولیه ناراضی بود، به دنبال راهی برای بهبود کیفیت آن ها بود و در نهایت به تکنیک حرکت آهسته دست یافت. امروزه این تکنیک یکی از پرکاربردترین روش های سینمایی است و در بسیاری از صحنه های معروف از آن استفاده می شود.

اکتشافات در زمینه پزشکی

گروه های اصلی خونی (ABO Blood Groups): در سال 1901، کارل لاندشتاینر (Karl Landsteiner) با همکاری الکساندر اس. وینر (Alexander S. Wiener) گروه های خونی A، B و O را کشف کردند که نقش حیاتی در پزشکی، به ویژه در انتقال خون ایفا می کند. لاندشتاینر در سال 1930 جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را به دلیل این کشف دریافت کرد.

روانکاوی (Psychoanalysis): زیگموند فروید (Sigmund Freud) در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، پایه گذار نظریه روانکاوی بود. این روش بر تحلیل ناخودآگاه و تأثیر آن بر رفتار انسان تمرکز دارد و به عنوان یک شاخه بنیادی در روانشناسی شناخته می شود.

عامل رزوس (Rhesus Factor): در سال 1937، کارل لاندشتاینر (Karl Landsteiner) و وینر عامل رزوس (Rh) را کشف کردند که در سیستم گروه های خونی نقش مهمی دارد و برای پیشگیری از ناسازگاری های خونی در دوران بارداری حیاتی است.

ویروس فلج اطفال (Poliovirus): در سال 1908، کارل لاندشتاینر با همکاری کنستانتین لوادیت (Constantin Levaditi) و اروین پوپر (Erwin Popper) موفق به شناسایی ویروس عامل بیماری فلج اطفال شدند که نقش کلیدی در توسعه واکسن این بیماری ایفا کرد.

ضدعفونی دست/شستن دست ها (Hand Hygiene): در دهه 1840، ایگناتز سملوایز (Ignaz Semmelweis) با اصرار بر شستن دست ها توسط پزشکان قبل از زایمان، کاهش چشمگیری در مرگ و میر ناشی از تب زایمان ایجاد کرد. او به عنوان نجات دهنده مادران شناخته می شود.

اختراعات در زمینه نظامی

اختراعات در زمینه نظامی

ضربه به جلو (شتاب پس زدن): این اصطلاح به مکانیسم عملکرد تفنگ اتوماتیک اشتایر مانلیخر مدل 1894 اشاره دارد که در آن پس از شلیک گلوله، پوکه به سمت جلو پرتاب می شود.

گلاک (Glock): یک برند معروف اتریشی است که انواع مختلفی از تفنگ های نیمه اتوماتیک را تولید می کند. بدنه این تفنگ ها از جنس پلیمر ساخته شده است.

سالواتور دورموس (Salvator Dormus): اولین تفنگی است که به صورت خودکار گلوله شلیک می کرد و اختراع آن خیلی مهم بود.

تفنگ های اتوماتیک سلاح تهاجمی (AUG): تفنگ های سری Steyr AUG در دهه 1970 توسط شرکت Steyr Arms در اتریش تولید شدند. این تفنگ ها با طراحی مدرن، عقب نشینی کم، دقت بالا و سیستم بولپاپ (Bullpup) که طول کلی تفنگ را کاهش می دهد، شناخته می شوند. تاکنون مدل های مختلفی مانند A1، Hbar، A2 و A3 تولید شده اند.

اختراعات در زمینه فیزیک

نظریه تابع چگالی به روش والتر کوهن

این نظریه پیشرفته فیزیکی، به ویژه در شیمی محاسباتی بسیار کاربرد دارد. والتر کوهن (Walter Kohn) اتریشی-آمریکایی به دلیل توسعه این نظریه، جایزه نوبل شیمی را در سال 1998 دریافت کرد. این نظریه به ما کمک می کند تا رفتار الکترون ها در اتم ها و مولکول ها را بهتر درک کنیم و خواص مواد مختلف را پیش بینی کنیم.

معادله شرودینگر به روش اروین شرودینگر

این معادله یکی از مهم ترین معادلات در فیزیک کوانتومی است که توسط اروین شرودینگر (Erwin Schrödinger) اتریشی مطرح شد. این معادله رفتار ذرات بسیار کوچک مانند الکترون ها را توصیف می کند و به ما اجازه می دهد تا احتمال یافتن یک ذره در مکان خاصی را محاسبه کنیم.

اصل طرد پائولی به روش ولفگانگ پائولی

ولفگانگ پائولی (Wolfgang Pauli) با ملیت اتریشی-سوئیسی این اصل را بیان کرد. این اصل بنیادی در مکانیک کوانتومی بیان می کند که دو الکترون نمی توانند همزمان حالت کوانتومی یکسانی داشته باشند. به عبارت ساده تر، هر الکترون در یک اتم یا مولکول باید در یک مدار متفاوت قرار گیرد. این اصل برای درک ساختار اتم ها و مولکول ها بسیار مهم است.

اختراعات در زمینه بازی و سرگرمی

اختراعات در زمینه بازی و سرگرمی

گوی برف: گوی برف برای اولین بار در اواخر قرن نوزدهم (حدود 1870-1880) در اتریش ساخته شد. این ایده به احتمال زیاد از اروان پرزی (Erwin Perzy)، یک تولیدکننده ابزار جراحی اتریشی، نشأت گرفته است که در سال 1900 نمونه ای مشابه به صورت رسمی ثبت اختراع کرد. یک شیء تزئینی شیشه ای است که در آن آب و برف مصنوعی و یک صحنه کوچک قرار دارد. این شیء هنگام تکان خوردن، برف ها درون آن به حرکت در می آیند.

اختراعات در زمینه حمل و نقل

اجکتور گیزل (Giesl ejector): این اختراع در دهه 1950 توسط مخترع اتریشی کارل گیزل (Karl Giesl) توسعه یافت. این دستگاه اختراعی است که در گذشته در برخی از لوکوموتیوهای بخار استفاده می شد. اجکتور گیزل با ایجاد یک خلاء جزئی در دودکش، به افزایش کشش و سرعت لوکوموتیو کمک می کرد.

موتور احتراق داخلی (Internal combustion engine): سیگفرید مارکوس (Siegfried Marcus) یک مهندس آلمانی اتریشی، در اواخر قرن نوزدهم به توسعه موتورهای احتراق داخلی کمک کرد. این نوع موتور، نیروی محرکه خود را از احتراق سوخت درون سیلندر به دست می آورد. امروزه موتورهای احتراق داخلی در خودروها، کشتی ها، هواپیماها و بسیاری از ماشین آلات دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

توربین کاپلان (Kaplan turbine): این توربین در سال 1913 توسط مخترع اتریشی ویکتور کاپلان (Viktor Kaplan) طراحی شد. توربین کاپلان نوعی توربین آبی است که برای تولید برق از انرژی آب جاری استفاده می شود. این توربین برای جریان های آبی با دبی کم و ارتفاع کم آب طراحی شده است.

رومپلر تروپنواگن (Rumpler Tropfenwagen): این خودرو در سال 1921 توسط مهندس آلمانی ادموند رومپلر (Edmund Rumpler) طراحی شد. این خودرو یکی از اولین نمونه های خودروهای آیرودینامیک در جهان بود. طراحی قطره ای شکل این خودرو باعث کاهش مقاومت هوا و افزایش سرعت آن می شد.

اختراعات متفرقه

ولفگانگ فون کمپلن، پیشگام اتوماتیک و هوش مصنوعی

ولفگانگ فون کمپلن، مهندس و مخترع برجسته مجارستانی، در قرن هجدهم میلادی با خلق آثاری شگفت انگیز، مرزهای فناوری را جابه جا کرد. دو شاهکار وی، یعنی اتومات شطرنج باز موسوم به ترک و دستگاه تولید صدا، گواهی بر نبوغ و خلاقیت بی نظیر اوست.

ترک، رقیبی مکانیکی بر تخت شطرنج

اتومات ترک، ربات شطرنج بازی بود که توانایی انجام حرکات پیچیده شطرنج را به شیوه ای حیرت انگیز دارا بود. این دستگاه که در آن زمان انقلابی در دنیای فناوری محسوب می شد، تماشاگران را به وجد آورده و بسیاری را به تصور وجود هوش مصنوعی واداشت.

صدایی مکانیکی، نوآوری در عرصه موسیقی

دستگاه تولید صدای کمپلن نیز دستاوردی قابل توجه بود. این دستگاه قادر به تولید صداهای مختلف و حتی تقلید صدای انسان بود. این اختراع، پیش درآمدی بر فناوری های تولید صدا و موسیقی در آینده بود.

نتیجه گیری

کشور اتریش با تاریخچه ای غنی در علم و فناوری، اختراعات برجسته ای را به جهان ارائه داده است که تأثیر عمیقی بر پیشرفت بشر داشته اند. از مهم ترین اختراعات اتریشی می توان به اختراع موتور چرخشی وانکل توسط فلیکس وانکل، توسعه فناوری نوار مغناطیسی توسط فریتز پلایمر، و ابداع نظریه کوانتومی توسط اروین شرودینگر اشاره کرد.

همچنین اتریش در زمینه های پزشکی با ابداع تئوری روانکاوی توسط زیگموند فروید و در زمینه هنر با ساخت پیانوهای پیشرفته تأثیرگذار بوده است. این دستاوردها نشان دهنده نقش مهم اتریش در شکل گیری دنیای مدرن هستند.

به نظر شما کدام یک از اختراعات اتریشی، بیشترین پتانسیل برای حل چالش های جهانی را دارد؟ کارشناسان مجرب موسسه ایمیگو آماده اند تا به صورت کاملا رایگان، شما را در زمینه شرایط، دریافت ویزا و سایر مراحل مهاجرت به اتریش راهنمایی کنند.

  • شماره تماس مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۸۵۱۴۵۲۸

سوالات متداول

1. چه اختراعی از اتریش در حوزه پزشکی تأثیرگذار بوده است؟

اولین آزمایش قند خون (Blood Sugar Test) توسط کلینیکی در وین اتریش توسعه یافت که به مدیریت دیابت کمک شایانی کرده است.

2. آیا اتریش در توسعه مهندسی روباتیک نقشی داشته است؟

اولین بازوی روباتیک جراحی اتوماتیک توسط تیمی اتریشی برای جراحی های میکروسکوپی طراحی شد.

3. کدام اختراع اتریشی در زندگی روزمره کمتر شناخته شده است؟

قهوه ساز فیلتری مدرن اولین بار توسط ملیتا بیندر در وین ساخته شد که روشی آسان برای تهیه قهوه فراهم کرد.

4. چه اختراعی از اتریش باعث تحولات زیست محیطی شده است؟

اتریش در دهه 1970 اولین تکنولوژی بیوفیلتر برای تصفیه آب را توسعه داد که امروز در سراسر جهان استفاده می شود.

5. چه اختراعی از اتریش به ایمنی هواپیماها کمک کرده است؟

سیستم هشدار اولیه توربولانس هوایی توسط دانشمندان اتریشی طراحی شد که اکنون در هواپیماهای مدرن استفاده می شود.

6. چه اختراعی از اتریش در بهبود صنعت داروسازی تأثیرگذار بوده است؟

توسعه اولین واکسن کارآمد علیه تب زرد توسط محققان اتریشی صورت گرفت که جان میلیون ها نفر را نجات داد.

7. چه نوآوری در حمل و نقل توسط اتریش به جهان معرفی شد؟

سیستم های کابل کشی مدرن (Cable Cars) برای حمل و نقل شهری و تفریحی اولین بار توسط مهندسان اتریشی طراحی شد.

8. آیا اختراع اتریشی ای وجود دارد که در فناوری کامپیوتر تأثیر داشته باشد؟

بله اولین نرم افزار طراحی CAD برای مهندسی مکانیک توسط تیمی از وین اتریش ایجاد شد که انقلابی در طراحی صنعتی به وجود آورد.

نظرات شما نظر